Service
Winkelwagen
Menu

Voerdonatie aan de Egelopvang

Egels zijn zeer kwetsbare beestjes en je ziet ze vaak terug in wildopvangcentra. Egelopvang Midden Nederland zet zich in voor zieke en verwonde egels.

Egelopvang

Helaas komen er veel gewonde, verzwakte of verweesde egels in egelopvangcentra terecht. Het verkeer is in dit verhaal vijand nummer 1. Onze eigen tuinen leveren ook vaak problemen op. In Nederland hebben we steeds vaker nettere tuinen met weinig groen en blad. Egels hebben in hun natuurlijke habitat een leefgebied van wel 20 voetbalvelden groot en lopen tot wel 5 km in een nacht. Door de vele gebouwen, wegen en afgesloten tuinen krijgen de egels onvoldoende toegang tot voedsel en nestmateriaal en komen zij in gevaar.

Egelopvang Midden Nederland

Gewonde of verzwakte egels komen vaak terecht in een egelopvang, bijvoorbeeld Egelopvang Midden Nederland. Opvangcentra zoals zij krijgen weinig subsidies en zo is het voor wildopvangcentra moeilijk om het hoofd boven water te houden. Medpets geeft de egels in Nederland dan ook graag een steuntje in de rug!

Egels zijn over het algemeen erg klein, maar ze kunnen wel net zoveel voer op als één volwassen kat! Egels houden, net zoals kittens, van smakelijk en gezond kittenvoer. Daarom heeft Medpets een donatie gedaan aan Egelopvang Midden Nederland, met Wings for Animals als bemiddelaar. Medpets heeft 80 kg aan kattenvoeding gedoneerd en vult hiermee de buikjes van veel kwetsbare egels! Egelopvang Midden Nederland vangt gemiddeld 1.000 egels op per jaar, dit betekent dat zij 1.100 kg aan kattenbrokjes nodig hebben om de egels te voeden.

europa

Bij Egelopvang Midden Nederland werken ongeveer 80 vrijwilligers. Zij werken 7 dagen per week en zelfs in drukke periodes tot 11 uur ’s avonds. De vrijwilligers vinden dit meer dan waard, omdat de egel goed is voor de natuur. Het aller mooiste aan hun werk vinden zij het terugzetten van egels in de natuur. Nadat de egelopvang de egels goed heeft verzorgd, zijn ze weer krachtig genoeg om terug te keren naar hun leefgebied.

Wil jij ook wat betekenen voor kwetsbare egels in Nederland? Klik dan hier om donateur te worden van Egelopvang Midden Nederland!