Service
Winkelwagen
Menu

Op vakantie met of zonder huisdier

De vakantie komt eraan. Wat doe je dan met je huisdier? Gaat hij mee? Of blijft hij thuis? In dit blogartikel geven we een kort overzicht van waar je aan moet denken met 2 handige checklists.

reizen-met-huisdier

Is je dier welkom op je vakantiebestemming?

Check van tevoren of huisdieren op je vakantiebestemming zijn toegestaan. Als je naar het buitenland gaat met je huisdier, zijn een Europees dierenpaspoort, een chip en een vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) verplicht. De Rabiës vaccinatie moet meestal tenminste 21 dagen voor vertrek zijn gegeven. Bekijk ook op de website van het LICG de verschillende invoereisen per land. Niet alleen voor het land van bestemming, maar ook voor de landen waar je doorheen reist.

 

Relevante producten

Reizen en reisziekte bij je huisdier

Niet iedere hond of kat vindt een lange autorit prettig. Sommige dieren krijgen reisziekte doordat het evenwichtsorgaan verstoord is. Het is verstandig om medicijnen tegen reisziekte, zoals Beaphar Reisfit of Puur Reisziekte, mee te nemen en regelmatig even te stoppen voor een wandelingetje. Uiteraard moet er altijd voldoende vers drinkwater voor handen zijn. Laat je huisdier niet alleen in de auto. Vooral in de zomer ligt het risico op oververhitting op de loer. Voor reizen per vliegtuig gelden soms aanvullende eisen. Informeer bij je vliegmaatschappij.

Trainen van je dier

Ben je van plan om lange (berg)wandelingen te gaan maken met je hond? Begin dan ruimschoots van tevoren met trainen en bedenk dat wandelen op ruig terrein of heet asfalt erg onprettig kan aanvoelen aan de zoolkussentjes van de hond. Zorg dus voor de juiste uitrusting voor je hond. Ruffwear heeft een uitgebreid assortiment om verantwoord met je hond op avontuur te gaan.

Bescherm je dier tegen parasieten

Bescherm je dier ook op vakantie tegen vlooienteken en eventueel zandvliegen en hartwormmuggen. Lees onze blog Met je hond op vakantie: voorkom ongewenste souvenirs om te lezen hoe je je dier het beste kunt beschermen.

Voorkom stress

Is je huisdier stressgevoelig? Een lange reis per auto of vliegtuig, een andere omgeving zoals het vakantieadres of pension, een tijdlang alleen thuis en een vreemd persoon die opeens in huis komt, kunnen ervoor zorgen dat je huisdier behoorlijk van slag raakt. Voor veel dieren is een vakantieperiode lang niet zo ontspannen als voor hun baasjes. Als je weet dat je huisdier stress heeft van verandering, neem dan op tijd maatregelen, zoals het geven van rustgevende voedingssupplementen, zoals Telizen of Zylkène. Gebruik een stress verminderend product op basis van feromonen, zoals Feliway Spray of Feliway Classic voor de kat of Adaptil VerdamperAdaptil Spray of Adaptil Halsband voor de hond. Veel dieren reageren hier goed op, mits je er ruim op tijd (4 tot 2 weken van tevoren) mee begint.

Gebruik een checklist

Je kunt het makkelijkst een checklist gebruiken om zeker te weten dat je niks vergeet voor je dier rond de vakantie:

Met deze checklists kun je je zorgeloos voorbereiden op de vakantie!

Heb je nog vragen over de vakantieperiode? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.

 

Ben je altijd op zoek naar dé manier om jouw huisdier het allerbeste te geven? Onze Medpets nieuwsbrief staat vol met tips, adviezen en natuurlijk onze acties en kortingen. Schrijf je nu in!