Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Pijnstillers voor paarden

Elk paard heeft wel eens pijn. Of het nodig is een behandeling in te stellen is helemaal afhankelijk van het soort pijn en natuurlijk de ernst van de pijn. Een dierenarts kan het best beoordelen waar de pijn zit en hoe je de pijn het beste kunt behandelen.

Amazone rijdt dressuur op paard

Vaak zal de behandeling bestaan uit een pijnstiller of ontstekingsremmer, zoals een NSAID. Deze zijn niet vrij verkrijgbaar, maar moeten echt door je dierenarts worden voorgeschreven. Als de oorzaak van de pijn vaststaat kun je soms met ondersteunende supplementen al veel betekenen voor je paard.

Relevante producten

En verder:

In deze blog bespreken we een aantal mogelijkheden van pijn ondersteuning voor je paard. We beperken ons tot de ondersteuning van pijn aan de spieren, gewrichten, pezen en banden.

Let op: Deze blog kan niet het advies van de dierenarts vervangen!

Homeopathische pijnstillers voor paarden

Ook voor paarden zijn er homeopathische middelen die een pijnstillend effect kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan producten als TraumeelTraumeel heeft daarbij een ondersteunend effect bij zowel acute als chronische problemen met de gewrichten. Er is ook een gel die uitwendig kan ondersteunen. Het is aan te bevelen de Traumeel tabletten te combineren met Zeel. Zeel heeft vooral effect op de botten en gewrichten, waar de traumeel de spieren, banden en pezen ondersteunt. Zo kan de combinatie goed ondersteunen bij paarden met artrose.

Kruiden supplementen als pijnstiller voor paarden

Er zijn ook verschillende kruiden die een bewezen pijnstillend of ontstekingsremmend effect hebben. Denk aan Boswellia serrata (wierrookboom), Duivelsklauw, Curcumine, Zwarte bes-blad, Gember, Yucca filamentosa, groene thee, lavendel en rozemarijn. Veel kruidensupplementen bevatten een combinatie van deze stoffen waarmee ze ondersteunend kunnen zijn voor je paard met artrose. Voorbeelden van supplementen zijn bijvoorbeeld Horseflex BoswelliaSynopet en Nutrilabs Devil’s Turmeric.

Het supplement wat het meest in de buurt komt van een echte pijnstiller is de Puur Dolor. Overleg wel altijd eerst met je dierenarts voordat je dit gaat geven aan je paard./puur-dolor-paard

De Synopet bevat hierbij ook groenlipmossel wat verschillende bouwstoffen voor gewrichtskraakbeen bevat alsook vetzuren met een ontstekingsremmend effect.

Gewrichts ondersteunende supplementen voor paarden

Naast homeopathische middelen en kruiden die ontstekingsremmend werken zijn er ook supplementen met gewrichts ondersteunende stoffen. Denk aan glucosamineglycanen, chondroitine sulfaat, MSM, collagaan en omega-3 vetzuren. Dit zijn stoffen die de gezondheid van het gewrichtskraakbeen ondersteunen en het kraakbeen beschermen tegen beschadiging en collageenafbraak. Op deze manier worden gezonde gewrichten langer behouden en kun je dus artrosevorming afremmen. Deze producten helpen vooral preventief. Op het moment dat er al artrose speelt, is vaak een aanvullende behandeling nodig.

Voorbeelden van producten uit deze categorie zijn bijvoorbeeld Puur Glucosamine Extra PaardHorseFlex JointPower en Equistro Flexadin UCII. Veel producten zijn een combinatie van een lichaamseigen stof met een kruid.

Bekijk hier ons volledige assortiment voor Gewrichten-Spieren-Botten.

De eerste stap bij een verdenking op pijn is altijd contact met je dierenarts. Ga niet zelf zomaar met supplementen aan de slag als niet zeker is waar de oorzaak ligt. Mogelijk wordt de juiste behandeling dan onnodig lang uitgesteld, wat kan leiden tot meer schade.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.