Service
Winkelwagen
Menu
Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op snacks met kortingscode MEDPETSEK10 Lees meer

Frisbee

Doen jij en jouw viervoeter al aan Dog Frisbee? Jij als baasje gooit het ronde, schijfvormige speeltje door de lucht, waarna jouw hond het dient op te vangen. Houdt jouw hond van rennen, springen en apporteren? Dan is frisbee hét spelletje voor hem! Frisbeeën versterkt jullie band en is een goede manier om de algehele conditie van je hond te verbeteren.

Meer informatie

1 - 10 van 10 Producten

Dog Frisbee, ook iets voor jouw hond?

Dog Frisbee is een leuke, maar intensieve sport. In principe zou je elke hond frisbeeën kunnen aanleren. Sommige honden zijn echter minder enthousiast over het spelletje. Het is dan aan jou als baasje om het spelletje interessant te maken voor je hond. Natuurlijk speelt ook het ras van je hond mee. Bepaalde rassen zijn eenmaal sneller en soepeler dan andere rassen. Voor grotere, robuuste hondenrassen kan het springen en rennen te belastend zijn. Daarnaast vinden honden met een korte snuit het moeilijk om de frisbee in hun bek te houden. Gelukkig geldt voor bijna elke sport: oefening baart kunst. Zolang jullie het een leuk spelletje vinden, is alles mogelijk!

De juiste frisbee

De harde, plastic frisbee die we zelf gebruiken om te frisbeeën, is niet geschikt voor jouw hond. Deze discs zijn doorgaans scherp en hard, waardoor de hondenbek kan beschadigen. Bij Medpets vind je verschillende soorten frisbees die perfect zijn om samen met jouw hond te gebruiken. Bekijk hier onder andere de KONG Flyer Frisbee die gemaakt is van flexibel, zacht rubber. Wil je je jonge hond al vroeg kennis laten maken met Dog Frisbee? Dan is de KONG Puppy Flyer Frisbee voor puppy’s een geweldig alternatief.

Het spel

Dog Frisbee kan thuis gespeeld worden, maar er zijn ook cursussen die worden gegeven op de hondenclub. Om het spel zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, is het belangrijk dat er een aantal stappen worden opgevolgd.

  • Oefen eerst zelf om met de frisbee te gooien, zonder je hond.
  • Bouw het frisbeeën met je hond rustig op; wanneer je begint met trainen, gooi de frisbee dan nooit erg ver of hoog.
  • Omdat je hond het vangen nog moet leren, is het verstandig de disc nooit recht op je hond af te gooien.

Wanneer jullie het frisbeeën goed onder de knie hebben, kan je er ook voor kiezen om deel te nemen aan wedstrijden.