Service
Winkelwagen
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Help! Mijn kip verveelt zich

Kippenspeelgoed, het klinkt misschien een beetje gek, maar kippen vinden het super leuk om te spelen. Met kippenspeelgoed ga je namelijk verveling tegen in het kippenhok of de kippenren.

Vrouw knuffelt met twee kippen

Zeker wanneer jouw kippen niet los in de tuin scharrelen, kan kippenspeelgoed een ware uitkomst zijn! Zo hebben ze ook in de kippenren een heerlijke uitdaging. Gebrek aan een uitdaging in de ren kan namelijk leiden tot ruzie in het kippenhok. Je wil natuurlijk geen ruzie onderling in het hok en uiteraard ook zien dat jouw kippen veel plezier hebben. Daarom is Beeztees kippenspeelgoed niet alleen leuk voor jouw kippen, maar ook voor jou als kippenhouder.

Op naar het kippenspeelgoed!

Kippenspeelgoed is verkrijgbaar in verschillende vormen, zo is er iedere keer weer een nieuwe uitdaging voor jouw dames! Wat naast dat het verveling tegengaat in het kippenhok en spelen voor jouw kippen leuk is, is het kippenspeelgoed van Beeztees ook nog eens uniek. Het speelgoed is namelijk gemaakt van 100% gerecycled materiaal dat afkomstig is van gebruikte drinkpakken. De papiervezels uit deze drinkpakken worden hergebruikt voor het maken van dozen en toiletpapier. Door deze ECO-vriendelijke wijze, worden de drinkpakken gered uit de verbrandingsoven en gebruikt voor het maken van deze te gekke kippenproducten!

De Kippenschommel

Zoals je misschien wel weet, zijn kippen van oorsprong echte bosdieren! In het wild schuilen en slapen kippen vaak in de takken van bomen. Zo zijn ze tegen prooidieren beschermd en wiebelen en schommelen ze zichzelf door de wind in de bomen heerlijk in slaap. Kippen die als huisdier gehouden worden, hebben dit instinct nog steeds. Vandaar dat ze ook vaak op stok gaan om te gaan slapen.

Met een kippenschommel, bied je jouw kip de mogelijkheid, om net zoals het instinct aangeeft, op stok te gaan en tegelijkertijd heerlijk heen en weer te kunnen wiebelen. De kippenschommel dient niet alleen als rustplek, maar kan voor jouw kippen ook als uitkijkpost dienen. Kippen houden van een uitkijkpost, zodat ze gevaar tijdig kunnen signaleren. Als je de schommel met de meegeleverde touwen ophangt op een schaduwrijke plek, geef je jouw kippen ook nog eens een verkoelende plek tijdens de warme zomerdagen. Kippen houden er namelijk niet van om vol in de zon te zitten. De kippenschommel van Beeztees is daarnaast zo ontworpen, dat de poten van jouw kippen de perfecte steun hebben. Zo krijgen ze geen pijn aan de poten, kunnen de nagels niet ingroeien en kan jouw kip heerlijk ontspannen.

Relevante producten

Kip Snackbal

Met de Beeztees kippensnackbal geef je de favoriete groenten, zoals blaadjes sla, op een leuke manier aan jouw kippen. Wanneer de kippen tegen de bal gaan pikken, zal deze gaan rollen. Hierdoor wordt het eten van de sla niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk. Zal het jouw kip lukken om de bal achterna te gaan?

Kip Snackroller

De kippensnackroller is ideaal om jouw kippen te voorzien van een overheerlijke traktatie. Naast kippenvoer, is de snackroller ook geschikt voor het geven van meelwormen of ander eiwitrijk voedsel, zoals zonnebloempitten, kiemzaden of vlokreeftjes. Snacks die veel eiwitten bevatten zijn namelijk niet alleen een traktatie voor jouw kippen, maar ze hebben dit ook nodig. Zeker de ruiperiode of koude wintermaanden zijn periodes waarin jouw kippen meer energie nodig hebben. Met de snackroller wordt het eten van deze kippensnacks niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk! Al pikkend zal de roller gaan rollen en zal er steeds voer of een snack tevoorschijn komen. Zo kunnen jouw kippen zich heerlijk vermaken, terwijl ze ook nog eens worden beloond!

Kip Speel- en Snacktoren

Met deze Beeztees speel- en snacktoren zal jouw kip zich zeker vermaken! Al pikkend tegen de snacktoren, zal jouw kip namelijk worden beloond met heerlijk kippenvoer of -snacks die jij in de snacktoren hebt verstopt. De toren zal door het pikken namelijk iets gaan draaien, waardoor de beloning vrijkomt uit de gaatjes van de toren. Hierdoor is het eigenlijk kippenspeelgoed en een kippenvoerbak in één. Een erg leuke bezigheid voor kippen, waarbij ze zich zeker weten niet hoeven te vervelen!

Hopelijk hebben we je zo genoeg inspiratie gegeven om jouw hok of ren wat op te vrolijken. Jouw kippen hoeven zich in ieder geval niet meer te vervelen! Bekijk ons volledige assortiment met kippenaccessoires hier.