Service
Winkelwagen
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Krabmeubels

Meer informatie

1 - 24 van 90 Producten

Het is essentieel om je kat voldoende krabmogelijkheden te geven. Krabben behoort tot het natuurlijke instinct en helpt de nagels te onderhouden. Het is als het ware een soort manicure voor je kat. Daarnaast is het een manier om een territorium af te bakenen. Tijdens het krabben laten katten een soort geur achter via de geurklieren in hun pootjes. Deze geur is niet te ruiken door mensen. Krabben is ook een vorm van ontspanning, omdat ze op deze manier de spieren goed kunnen strekken.  Om het juiste krabmeubel te kiezen is het belangrijk om te weten of je kat een horizontale of verticale krabber is. Een kat die vaak aan matten of zitgedeeltes van je bank krabt zal niet snel naar een krabpaal omkijken en andersom.  

Klassieke krabpaal 

Een klassieke krabpaal is vaak een simpele paal op een plateau en is voorzien van sisal touw. Het is belangrijk om een krabpaal te kiezen die lang genoeg is. Je kat moet zich namelijk volledig uit kunnen strekken tegen de paal. Ook moet je ervoor zorgen dat de krabpaal stabiel staat om te voorkomen dat hij omvalt en angst veroorzaakt bij je trouwe vriend. Krabpalen zijn makkelijk te plaatsen. 

Krabplank 

Een krabplank is ideaal wanneer je wat minder ruimte in huis hebt. Je kunt ze bevestigen tegen de muur, maar ook op de grond voor katten die graag horizontaal willen krabben. Daarnaast zijn krabplanken ook makkelijker te plaatsen dan krabpalen.  

Krabboom 

Een krabboom heeft verschillende verdiepingen met vaak ook verschillende ligplateaus en schuilhokjes. Katten hebben graag controle en vanuit een krabboom kunnen ze hun omgeving perfect observeren. Kies daarom ook een goede plaats voor je krabboom. Zo voelt je kat zich veilig.