Service
Winkelwagen
Menu

Paardenvoer

Gezonde en passende voeding is erg belangrijk voor de gezondheid van het paard. Ieder paard is anders, daarom is ook niet iedere voeder voor elk paard even geschikt.

Meer informatie

1 - 24 van 100 Producten

Het kan bijvoorbeeld verschillen hoeveel energie een paard nodig heeft. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan welke inspanning het paard levert, de leeftijd van het paard en wat en hoeveel ruwvoer hij krijgt. Maar het kan ook afhangen van welk ras jouw paard is; sommige rassen zijn soberder dan andere. Medpets beschikt over een ruim assortiment paardenvoeding van merken als Pavo en Cavalor. Zo is er altijd wel een voeding die bij de behoeftes van jouw paard past.

Standaard paardenvoer

Weet jij welke voeding het beste bij jouw paard past? Deze keuze hangt af van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan de leeftijd en arbeidsintensiteit van je paard. De basis van de voeding is ruwvoer. Onder ruwvoer valt gras en hooi. Vaak wordt dit aangevuld met krachtvoer. Bij Medpets vind je verschillende soorten paardenbrokken. Voor recreatiepaarden zou een basisbrok meestal al voldoende zijn. Breng jij jouw paard uit in de sport, dan kan hij vaak wat extra energie en voedingsstoffen gebruiken. Hier zou een sportbrok een geschikte keuze zijn. Ook voor fokmerries en veulens is er een speciale voersoort ontwikkeld. De veulenbrok heeft namelijk een andere structuur. Hierdoor kan de brok goed gegeten worden.

Dieetvoer voor speciale behoeften

Heeft jouw paard wat extra ondersteuning nodig? Dan is het wellicht verstandig om speciaal voer te geven. Zo vind je bij Medpets verschillende soorten dieetvoer van het merk Bonpard. Zo vind je hier paardenvoer voor paarden met chronische spijsverteringsstoornissen. Hierbij kun je denken aan vermagering, koliek, hoefbevangenheid of slecht verteerde mest. Bonpard heeft als doel om paarden die lichamelijke problemen hebben, zo goed mogelijk te ondersteunen door middel van dieetvoer en een aangepaste voerstrategie. Zo bestaat de juiste voerstrategie uit een goede hoeveelheid dieetvoer, de juiste aanvulling van geschikt ruwvoer en een voerfrequentie die past bij de behoeften van jouw paard.

Lekkere snoepjes

Na een training of wedstrijd heeft jouw paard zeker wat lekkers verdiend! Bij Medpets vind je overheerlijke snoepjes om jouw paard te belonen of gewoon te verwennen. Wissel ook eens af met verschillende paardensnoepjes om zo jouw paard elke keer weer te verrassen. Wil je zelf eens een lekkere traktatie maken voor jouw paard? Bij Medpets vind je ook leuke bakmixen waarmee je gemakkelijk een heerlijke cake of koekjes kunt maken.

Likstenen

Likstenen zijn er in verschillende soorten en maten. Een liksteen kan ervoor zorgen dat jouw paard voldoende zouten, mineralen en sporenelementen binnenkrijgt. Verder kun je je paard ook een liksteen geven als lekkernij. Deze likstenen hebben een lekker smaakje en zijn meer bedoeld als extraatje of om verveling tegen te gaan.