Service
Winkelwagen
Menu
Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op snacks met kortingscode MEDPETSEK10 Lees meer

Allergieën kat

Net als mensen hebben sommige katten een allergie. Er zijn vier verschillende soorten allergieën bij katten: voedselallergie, vlooienallergie, de zeldzame contactallergie en atopie, een allergische reactie op stoffen in de omgeving zoals pollen, schilfers en huisstofmijt.

Meer informatie

1 - 24 van 81 Producten

De symptomen van deze allergieën kunnen variëren, maar de meest voorkomende zijn jeuk (met name aan hals en kop) wondjes, korstjes en kaalheid.

Jeuk

Jeuk en branderige plekken kunnen een vervelend gevolg zijn van een allergische reactie. Medpets.nl heeft een uitgebreid assortiment producten met onder andere sprays en shampoos die helpen de jeuk en hot-spots te verzachten. Ook vlooien kunnen jeuk veroorzaken. Om jouw kat te beschermen tegen vlooien kun je terecht op de vlooien- en tekenpagina.

Reactie op de omgeving

Katten en mensen kunnen last hebben van een allergische reactie op stoffen in de omgeving. Denk hierbij aan boompollen, huidschilfers of huisstofmijt. Met bijvoorbeeld een omgevingsspray kan je de allergenen die deze reactie veroorzaken verminderen.

Voedselallergie

Kijk voor voeding voor katten met een voedselallergie bij het speciale dieetvoer voor katten.