Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Voer voor Tuindieren

Tuindieren zijn van nature zelfvoorzienend maar kunnen altijd extra hulp gebruiken. Bij het voeren van deze dieren moet er altijd rekening gehouden worden met de natuurlijke voedingsbehoefte van de dieren.

Meer informatie

1 - 24 van 44 Producten

Hoe onschuldig enkele stukjes brood, kleine hoeveelheid melk of wat gezouten nootjes ook mogen lijken, het zal de dieren geen goed doen. Je kunt die tuindieren op een veilige manier voorzien van extra voer door middel van de zorgvuldig samengestelde voedingen in ons assortiment.

Vogels

Vogels voeden zich met uiteenlopende voedselbronnen. Van meelwormen, broodkruimels en schillen tot pinda’s en zonnebloempitten. In de winter is het moeilijker voor de vogels om deze voedselbronnen te vinden door de slechte weersomstandigheden. Tijdens deze lage temperaturen hebben vogels juist extra energie nodig om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Ook in het voorjaar tijdens de broedperiode kunnen de vogels extra energie gebruiken tijdens het opvoeden van de jonge vogels. Voeding speciaal voor tuinvogels biedt een handige uitkomst. Het vogelvoer voor tuinvogels is rijk aan vitaminen en voedingsstoffen aangevuld met zaden en bessen.

Egels

Egels zijn alleseters wanneer het gaat om wat de natuur te bieden heeft. Dit geldt niet voor vele voedingsmiddelen die gemaakt zijn voor de menselijke consumptie. Stukjes brood, pindakaas en melk zijn niet geschikt voor egels. Het geven van melk is uit den boze, egels kunnen namelijk niet tegen lactose. De egel kan hier diarree van krijgen en het dier onnodig verzwakken. Egels drinken water, daarom kan je beter dagelijks een bakje vers water wegzetten. Met speciale egelvoeding weet je zeker dat de egel het beste krijgt. Egelvoeding bevat onder andere uit vruchten, oliën en vetten, plantaardige ingrediënten, zaden, noten en granen.

Eekhoorns

Eekhoorns voeden zich voornamelijk met voedsel van plantaardige aard, zoals noten, zaden, bessen en schors. Deze plantaardige voeding wordt regelmatig aangevuld met kleine insecten. Gezouten noten, stukjes brood en etensresten zijn niet geschikt voor eekhoorns. Indien je de eekhoorns een handje wilt helpen, voldoet eekhoornvoer. Het voer bestaat uit onder andere voedzame zaden, mais en meelwormen. De voeding dient als aanvulling op de voeding die eekhoorns zelfstandig verzamelen.