Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Maag, darmen en diarree kat

Het spijsverteringsstelsel vervult een essentiële rol in de algehele gezondheid van een dier. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen en vocht opgenomen worden, op deze wijze ontvangt het lichaam de benodigde energie.

Meer informatie

1 - 24 van 268 Producten

Maag- en darmproblemen bij de kat

Het spijsverteringsstelsel vervult een essentiële rol in de algehele gezondheid van een dier. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen en vocht opgenomen worden, op deze wijze ontvangt het lichaam de benodigde energie. Wanneer de balans in het spijsverteringsstelsel verstoord wordt, zorgt dit voor uiteenlopende klachten. Diverse medicijnen en supplementen beïnvloeden darmbewegingen en darmflora op een positieve manier, waardoor het evenwicht hersteld kan worden. Bij ernstige of aanhoudende klachten moet altijd een dierenarts geconsulteerd worden.

Braken

Braken komt regelmatig voor bij katten. Dit kan veroorzaakt worden door geïrriteerd maagslijmvlies, bijvoorbeeld als gevolg van een haarbal. Onder andere ongeschikte voeding, gulzig eten of nierproblemen kunnen ook tot braakklachten leiden.

Diarree

Katten kunnen last krijgen van diarree. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door ongeschikte voeding, een parasitaire besmetting, een auto-immuunziekte of een disbalans na gebruik van medicatie. In veruit de meeste gevallen zijn de diarreeklachten van korte duur, maar ze kunnen ook chronisch zijn.

Obstipatie

Een ander probleem wat zich soms voordoet bij katten is obstipatie. Dit wordt relatief vaker gezien bij zwaarlijvige katten. Meestal zal de kat langdurig een zittende en persende houding aannemen met een kromme rug en afhoudende staart. Vaak gebeurt het dat de kat pijn laat zien door klagelijk te miauwen. Er zijn diverse producten verkrijgbaar die de darmpassage bij katten bevorderen.

Voedselallergie

Maag- en/of darmproblemen kunnen ook veroorzaakt worden doordat de kat kampt met voedselallergie. Meestal reageert de kat dan op een bepaald dierlijk eiwit in de voeding. Een voedselallergie veroorzaakt naast maag- en darmklachten soms ook huidklachten. Een hypoallergeen dieet of een eliminatiedieet kan ervoor zorgen dat de kat toch zonder klachten door het leven kan. Bij een hypoallergeen dieet zijn de eiwitten zo bewerkt, dat het lichaam ze niet als dusdanig herkent en er bijgevolg niet op reageert. Een eliminatiedieet houdt in dat de kat in het begin slechts 1 eiwitbron krijgt, die hij nog niet eerder gegeten heeft. Later kan een koolhydraatbron toegevoegd worden. Op deze manier kan men uitzoeken, welk dieet de kat verdraagt.