Service
Winkelwagen
Menu

Vogels

Medpets.nl beschikt over diverse geneesmiddelen, verzorgingsproducten en voedingssupplementen voor verschillende vogels. Een groot aanbod vogelvoer en dagelijkse benodigdheden behoren ook tot het aanbod.

Lees meer

Populaire producten voor jouw vogel

Populaire merken

Artikelen over vogels

Meer tips

Alles voor de gezondheid van je vogel

Voeding

Er is een geruime keuze aan gezonde voeding voor vogels. Zo is er keuze uit speciale voeding voor vogels in de rui, vogels met ondergewicht & overgewicht, handgevoerde vogels onder de 6-8 maanden oud en zieke vogels of vogels met speciale behoeftes. Medpets heeft de beste merken in het assortiment, zoals Versele-Laga of Hobby First. Deze merken hebben elk een super breed aanbod met specialistisch voer voor verschillende vogelsoorten. Denk hierbij aan gezondheidsvoeding voor kanaries, parkieten of tropische vogels. De ingrediënten zijn dusdanig geselecteerd dat het in de behoefte voorziet van een bepaalde vogelsoort. Versele-Laga heeft bijvoorbeeld een aparte voedingslijn voor tropische vogels, namelijk de Prestige Loro Parque lijn. Medpets heeft ook verschillende voedingen in het assortiment voor zieke vogels. Harrison’s is een merk dat verschillende voedingen heeft, die geschikt zijn voor vogels die vermagerd of verzwakt zijn. Het voer van Harisson’s is erg voedzaam en bijzonder goed verteerbaar, waardoor vogels niet selectief kunnen eten.

Apotheek

Medpets beschikt over een ruim assortiment aan medicijnen en supplementen voor vogels. De medicijnen en supplementen kunnen dienen ter verlichting, ter voorkoming of ter ondersteuning van uiteenlopende klachten. Het assortiment bestaat uit producten voor verschillende vogelsoorten, waaronder parkieten, papegaaien, kanaries en (sport)duiven. Het kan soms nodig zijn om een bepaald voedingssupplement te geven aan je vogel.

Vitamines en mineralen zorgen ervoor dat de algehele conditie van je vogel extra ondersteuning krijgt. Een bekend merk met verschillende soorten voedingssupplementen is Oropharma. Dit merk heeft supplementen voor herstel, rui en kweek en maag, darmen en spijsverteringsproblemen.

Verder beschikt Medpets ook over verschillende producten ter bestrijding van een bloedluis besmetting bij vogels. Bloedluis is een parasiet die bij vogels voor komt. Een bloedluisbesmetting kan een flinke impact hebben op het welzijn en de gezondheid van de vogels. Wil je meer weten over wat bloedluis precies is, lees dan onze blog over bloedluis.

Benodigdheden

Onder de categorie dagelijkse benodigdheden voor vogels vind je producten die jouw vogels dagelijks nodig hebben. Daarnaast zijn er ook diverse medische benodigdheden beschikbaar. Deze categorie heeft ongeveer 20 verschillende productsoorten. De grootse productgroepen zijn bodembedekkers, speelgoed en voer- en drinkbakken. Een bodembedekking is noodzakelijk voor in een vogelkooi. Voer- en drinkbakken behoren ook tot de benodigdheden categorie. Speelgoed zal jouw vogel een leuker leven geven. Zo kan je je eigen vogel lekker bezig zien met een bepaald spel.