Service
Winkelwagen
Menu

Specific

Specific honden- en kattenvoeding is compleet en uitgebalanceerd. Dat betekent dat de voeding alle bouwstoffen bevat die jouw hond of kat nodig heeft voor een gezond en actief leven.

Meer informatie

1 - 24 van 68 Producten

Eten is voor Specific véél meer dan alleen brandstoffen en calorieën. Het is juist een complexe combinatie van voedingsstoffen, zoals water, mineralen, vitaminen, vetten, eiwitten en koolhydraten. Voeding die de juiste mix van deze waardevolle voedingsstoffen levert, aangepast op de levensfase van je huisdier, resulteert in een goede gezondheid, vitaliteit en energie.

Wil jij jouw hond of kat het allerbeste bieden? Bekijk meer dan 50 verschillende soorten voeding van het merk Specific op Medpets.nl!

Speciale ingrediënten

Vis is een ingrediënt wat centraal staat bij Specific. Daarnaast wordt de voeding aangevuld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, om zo in de specifieke behoefte van jouw hond of kat te voorzien. Hieronder lees je welke ingrediënten Specific gebruikt voor de voeding van jouw harige vriend.

  • Vis: er zijn meerdere redenen waarom vis zo gezond is, maar omega-3 vetzuren zijn de belangrijkste reden. De vetzuren dragen onder meer bij aan de hersenen en ogen, vacht- en huidconditie en soepele gewrichten.
  • Koolhydraten: voor haar voer gebruikt Specific 4 verschillende koolhydraatbronnen. Dat zijn onder andere graan/maïs, witte rijst, haver en tarwe. Witte rijst wordt bijzonder vaak gebruikt in Specific voeding, omdat het zeer goed verteerbaar is, weinig allergenen bevat en glutenvrij is. Specific Food Allergy Management CDD-HY is zo’n voeding op basis van rijst, welke hét perfecte ingrediënt is voor dit hypoallergene dieet. Haver is een goede koolhydratenbron voor huisdieren met diabetes mellitus.
  • Eiwitten: ook eiwitbronnen zijn onderdeel van het Specific dieet. Hiervoor worden ingrediënten als sojameel, rijsteiwit, aardappeleiwit, wei-eiwit, maïseiwit en ei voor gebruikt.
  • Vetten: voor de coating van de brokjes wordt vet uit varkens- of kippenvlees gebruikt. Deze goede energiebron is voornamelijk belangrijk voor de opname van bepaalde vitamines. Tevens maakt het de voeding nóg smakelijker voor jouw hond of kat.
  • Andere ingrediënten: fructo-oligosacchariden (FOS) werken als prebiotica ter ondersteuning van de groei van nuttige bacteriën in de darmflora. Bèta-glucanen dragen daarnaast bij aan het immuunsysteem van je viervoeter. Psyllium husk staat bekend om zijn gunstige invloed op het reguleren van het maag-darmkanaal. Deze vezel wordt vaak ingezet bij de behandeling van verstopping en diarree bij honden en katten. Specific Digestive Support FID is zo’n voeder met psyllium husk, welke helpt bij verschillende maag- en darmkwalen en bijdraagt aan een gezond maagdarmkanaal. Daarnaast is er nog taurine; een voedingsstof die honden wel, maar katten niet zelf kunnen aanmaken. Katten hebben dus taurine in hun voeding nodig, ter bevordering van het hart en de ogen. Tot slot extract van yucca, welke de ontlasting minder sterk laat ruiken.

Voor ieder wat wils

Het assortiment van Specific telt meer dan 50 verschillende soorten voer. Zo is er voor iedere hond of kat een passende voeding. Er is dieetvoer ontwikkeld voor huisdieren met overgewicht, diabetes, blaasstenen, spijsverteringsstoornissen, nier-, lever- of hartproblemen, allergieën of artritis. Specific onderhoudsvoer voorziet in de dagelijkse en specifieke behoeften van jouw hond of kat. Deze voeding is verkrijgbaar in drie leeftijdscategorieën: puppy/kitten, adult en senior. Naast deze twee varianten heeft Specific ook een biologische voerlijn. Bij het produceren van deze voeding staan dierenwelzijn en respect voor de natuur hoog in het vaandel.