Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Hypoallergeen hondenvoer

Meer informatie

1 - 24 van 174 Producten

 

Allergie of intolerantie

Voedselovergevoeligheid is een verzamelnaam voor een abnormale reactie op bestanddelen in het hondenvoer. Dit kan zich uiten in voedselallergie of voedselintolerantie. We spreken van een voedselallergie als de reactie van de hond op het voer ontstaat door een reactie van het immuunsysteem, dus met antistoffen. De belangrijkste klacht in dit geval is jeuk. In alle overige gevallen is er sprake van een voedselintolerantie. Denk bijvoorbeeld aan intolerantie voor lactose of gluten. De symptomen bestaan in dat geval meestal uit maagdarmklachten, zoals braken en diarree.

In beide gevallen kan een hypoallergene voeding ondersteuning bieden. Een hypoallergene voeding kan op verschillende manieren worden samengesteld:

  • Voeding op basis van 1 (onbekende) eiwitbron en vaak ook 1 koolhydraatbron. Je moet dan wel weten welke eiwitten een reactie opwekken bij jouw hond.
  • Voeding op basis van gehydrolyseerde eiwitten. Hierbij zijn de eiwitten zo klein geknipt dat de eiwitstukjes niet meer als eiwitten worden herkend en dus geen reactie opwekken. Er bestaan tussen voedingen wel variaties in hoe klein de eiwitten zijn geknipt. Voedingen met sterk gehydrolyseerde eiwitten zijn bijvoorbeeld Royal Canin Anallergenic of Vetality Hypoallergenic.

Hypoallergene voedingen zijn graanvrij en licht verteerbaar. Een voeding heeft vaak wel 2-4 weken nodig om een effect te kunnen geven. Als je het geeft als eliminatiedieet, dus om een voedselallergie te diagnosticeren, moet je het vaak wel 6-8 weken geven.

Lees meer over voedselovergevoeligheid in ons artikel Voedselallergie bij hond en kat.

Hier vind je ons complete overzicht hypoallergene voedingen. Overleg altijd met je dierenarts wat de best passende voeding is voor jouw hond of neem contact op met onze dierenarts.