Service
Winkelwagen
Menu

Advantix

Kies je product (10 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 23,85
(€ 5,96 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Advantix

  Advantix met de werkzame bestanddelen Permethrine en Imidacloprid is een snelwerkend middel dat werkt tegen vlooien, teken en luizen. Ook is het een middel dat teken, zandvliegen, muggen en stalvliegen afweert. Deze parasieten kunnen verschillende ziekten overbrengen op jouw hond. De afwerende werking van Advantix vermindert dit risico. Advantix is een spot-on anti-vlooien en tekenmiddel voor de hond en wordt aangebracht met pipetjes. Advantix zorgt voor het zogenoemde hot foot effect. Teken die terechtkomen op de vacht van de behandelde hond reageren alsof ze op een hete plaat lopen. Ze hebben geen tijd om zich vast te hechten en vallen op de grond waar ze sterven.

  Het is van groot belang om te voorkomen dat de teek het dier kan bijten. Teken zijn dragers van ernstige ziektes, zoals Babesiose en de ziekte van Lyme. Zolang ze zich niet vasthechten, kunnen ze die kiemen niet overbrengen op de gastheer, en blijven jouw hond en jezelf gezond. Teken kunnen namelijk ook aan jou ziektes overbrengen. Teken die reeds op de hond aanwezig zijn dienen te worden verwijderd met bijvoorbeeld een tekenhaak of tekentang. Advantix blijft ook werkzaam na blootstelling aan water. Je kunt de hond echter na het aanbrengen van de pipet beter niet direct wassen.

  Hoe snel werkt Advantix?

  Advantix werkt binnen 24 uur. Het middel is geschikt voor honden met een vlooienallergie.

  Hoe lang werkt Advantix?

  • Advantix beschermt jouw hond gedurende 4 weken tegen nieuwe vlooien.
  • Doodt teken en beschermt jouw hond gedurende 3 tot 4 weken tegen nieuwe teken.
  • Doodt bijtende luizen.
  • Beschermt jouw hond tegen zandvliegen (2 tot 3 weken), muggen (2 tot 4 weken) en stalvliegen (4 weken).

  Hoe vaak gebruik je Advantix?

  Om tegen vlooien en teken te beschermen is het voldoende om elke 4 weken een nieuwe pipet Advantix toe te dienen. Gebruik je het voor de bescherming tegen zandvliegen, dan mag je elke 2 weken een pipet geven.

  Welke Advantix heb ik nodig voor mijn hond?

  • Honden met een lichaamsgewicht van 1.5 - 4 kg: Advantix 40/200
  • Honden met een lichaamsgewicht van 4 - 10 kg: Advantix 100/500
  • Honden met een lichaamsgewicht van 10 - 25 kg: Advantix 250/1250
  • Honden met een lichaamsgewicht van 25 - 40 kg: Advantix 400/2000
  • Honden met een lichaamsgewicht van 40 - 60 kg: Advantix 600/3000

  Druppel de inhoud van de pipet tussen de haren op de intacte huid tussen de schouderbladen van jouw hond. Bij honden zwaarder dan 10 kg wordt aangeraden om de inhoud van de pipet gelijkmatig te verdelen over vier verschillende plaatsen vanaf de schouderbladen tot de staartbasis van jouw hond.

  Wanneer kan ik Advantix beter niet gebruiken?

  Advantix mag niet gebruikt worden bij alle katten, pups die jonger zijn dan 7 weken, pups die een lichaamsgewicht onder 1,5 kg hebben en bij honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen of hulpstoffen. Voor katten gebruik je de Seresto Kat.

  Wat zijn de voordelen van Advantix?

  Advantix bevat als werkzame stoffen Permethrine en Imidacloprid. Deze combinatie maakt dat het tegen de meeste insecten en spinachtigen werkzaam is en tevens ook een werend effect heeft. Imidacloprid werkt zowel tegen volwassen als larvale vlooienstadia. Hierdoor kan het ook worden ingezet bij honden met een vlooienallergie. Het heeft een werende, dat wil zeggen anti-voedende, werking tegen teken, zandvliegen en muggen en verkleint zo het risico op ziektes die door deze parasieten worden overgebracht.

  Het middel is veilig toe te dienen tijdens dracht en lactatie.

  Welke bijwerkingen heeft Advantix?

  Zoals elk diergeneesmiddel kan ook Advantix bijwerkingen hebben. Dit beperkt zich meestal tot voorbijgaande huidovergevoeligheid of lusteloosheid. Dit gaat doorgaans vanzelf over zonder behandeling. In zeer zeldzame gevallen kunnen gedragsveranderingen, maag-darmklachten en zenuwverschijnselen voorkomen. Ook deze zijn van voorbijgaande aard en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hond het product in grote hoeveelheid oplikken, dan kunnen neurologische verschijnselen optreden die symptomatisch behandeld moeten worden door de dierenarts.

  Mocht jouw hond bijwerkingen laten zien na het gebruik van Advantix? Neem dan contact op.

  Ter info

  Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de druppels heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk jouw hond dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien je ze vindt.

  VET logo
 • Bijsluiters

Andere klanten kochten ook

Advantix ervaringen
 • Advantix anti vlooien enz. GEMAKKELIJK IN GEBRUIK
  Door Wixanne, dinsdag 17 oktober 2023

  Al geruime tijd gebruik ik Advantix voor mijn hond, 1x per maand, en het bevalt mij prima. Geen vlo, luis of teek te zien.

 • Super
  Door Bianca, vrijdag 29 september 2023

  Geen jeuk vlooien weg

 • Goed spul
  Door Wanda, vrijdag 8 september 2023

  Bruno heeft nog nooit een vlo of teek gehad dus het werkt goed.

 • Helaas
  Door Ineke, donderdag 7 september 2023

  In het verleden was ik - als het nodig was - altijd erg tevreden met zowel Advantix als Advantage. Al moet ik wel zeggen dat ik weinig tot geen ervaring had/heb met vlooien, tot nu toe. Door ongelukkige omstandigheden zijn mijn beide honden met vlooien in contact gekomen en deze besmetting was ook zodanig dat zij hier een allergische reactie aan hebben overgehouden. Geen enkele reactie dus op Advantix, noch Advantage. Bij tekenbesmetting hielp Advantix wel altijd; dit had ik 1 x, hooguit 2 x per jaar nodig. Maar helaas, met deze nare ervaring koop ik dit product nooit meer. Ook derden gaven mij aan dat de werking van deze beide producten niet meer is als beloofd. Helaas voor mij wat weggegooid geld en voor mijn honden een hele nare ervaring. 1 Ster moet dus eigenlijk géén ster zijn.

 • Advantix
  Door Marjo, zondag 3 september 2023

  werkt zeer effectief tegen vlooien en teken . Ik gebruik het al jaren voor mijn twee hondjes.