Service
Winkelwagen
Menu

Vlooien en teken keuzehulp

Geschreven door Carmen |

Het vlooien- en tekenseizoen is weer begonnen en dus is het extra belangrijk om jouw huisdier goed te beschermen! Weet je nog niet goed hoe jij jouw huisdier het beste kunt beschermen? Vul dan onze keuzehulp in!

Vlooien en teken keuzehulp

Geen stress bij het maken van jouw keuze?

Omdat we begrijpen dat het lastig is om tot een goede keuze te komen kun je gebruik maken van onze keuzehulp. Door hierin een aantal vragen te beantwoorden helpt deze je in een paar stappen naar de beste keuze voor jouw dier. Je ziet direct welk product het beste bij jullie past.

Doe de vlooien en teken keuzehulp

Alle opties eerst even zelf bekijken?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om jouw huisdier te beschermen tegen vlooien en teken. Welke je kiest hangt af van je eigen voorkeur en die van je huisdier. We bespreken de meest voorkomende met je:

Pipetten: druppel maandelijks een spot-on op de huid van je huisdier. Hiermee worden vlooien en teken al binnen 8 tot 48 uur gedood.

Halsbanden: deze wordt gedurende langere tijd om de nek van je huisdier gedragen. De werkzame stoffen worden geleidelijk afgegeven aan de huid en bieden bescherming gedurende meerdere maanden (afhankelijk van het product).

Tabletten: er bestaan steeds meer kauwtabletten die je als een snoepje kunt aanbieden aan je huisdier. Deze beschermen je huisdier effectief tegen vlooien- en tekenbesmettingen gedurende één maand. Deze tabletten doden vlooien en teken wanneer zij je huisdier bijten en zijn  heel gebruiksvriendelijk. Heeft jouw hond of kat een vlooienallergie kies dan voor een pipet, zodat vlooien niet eerst hoeven te bijten.

Wil je graag alle mogelijkheden zien om jouw huisdier te beschermen tegen vlooien en teken? Bekijk dan onze pagina’s met vlooien en teken producten voor honden en vlooien en teken producten voor katten.

Wat kun je verder doen?

Kam regelmatig de vacht van je huisdier met een vlooienkam om vlooien op te sporen. Controleer de vacht indien mogelijk na iedere wandeling of bij binnenkomst. Zie jij een teek die zich heeft vastgezogen in de huid, verwijder deze dan eenvoudig met een tekenhaakje.

Stofzuig regelmatig het huis en was de slaapplekjes van je huisdier om eitjes en larven te verwijderen. Mocht je levende vlooien zien vergeet dan niet je huis mee te behandelen met een omgevingsspray.

Bescherming tegen vlooien en teken

Advies van onze dierenarts

Kom je er toch nog niet helemaal uit of heb je andere vragen? Dan kun je contact opnemen met ons veterinaire team via: dierenarts@medpets.nl.

Meer weten over vlooien en teken?

Vlooien bij honden

Vlooien bij honden

Wees goed voorbereid op het ongemak van vlooien. De Vlooien - en Tekenwijzer van Medpets helpt met handige tips en je kunt er op bijhouden wanneer je voor het laatst een middel tegen vlooien en teken hebt gegeven. Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die bij onze honden vervelende klachten veroorzaken. Ze veroorzaken jeuk en kunnen bij gevoelige dieren een allergische reactie opwekken. Levende stadia van de vlo bevinden zich niet alleen op je hond, maar ook in de omgeving waar je hond loopt en slaapt. Het is dus belangrijk om hier ook aandacht aan te besteden.

Kat liggend op de bank

Vlooien bij katten

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die bij onze katten vervelende klachten kunnen geven. Denk aan jeuk en kaalheid. Vlooien kunnen ook ziektes of andere parasieten overbrengen. Het grootste deel van de populatie van de vlo (larven, eitjes, poppen) zit in de omgeving en niet op je kat zelf. Het is daarom belangrijk om tevens je huis te behandelen tegen vlooien en je niet alleen te richten op de volwassen vlooien die op je kat zitten.

Ridgeback op een wei

Teken bij honden

Teken zijn spinachtige beestjes die zich tijdelijk met bloed voeden en daardoor periodes kunnen doorbrengen op je hond. Ze hechten zich vast in de huid en dit is helaas niet altijd zonder gevolgen. Hoe kun je teken herkennen bij je dier, wat zijn de risico’s en wat moet je doen om ze te verwijderen en te voorkomen? Dat lees je in dit artikel.

Hoe herken je een vlooienbeet?

Hoe herken je een vlooienbeet?

Een huisdier met vlooien is heel vervelend, maar wist je dat jij zelf ook gebeten kan worden door een vlo? In dit artikel vertellen we je hoe je deze beten kunt herkennen en wat je eraan kunt doen.

Hond opgetild door vrouw

Een tekenhalsband voor je hond of kat

Een tekenband is één van de vele verschillende mogelijkheden om je hond of kat tegenwoordig te beschermen tegen teken. Je hebt hierbij de halsbanden die echt alleen tegen teken werken, de banden die tegen zowel vlooien als teken werken en ook banden die op een natuurlijke manier vlooien en teken zouden afweren.

kat rent door gras

Teken bij katten

Teken zijn parasieten die zich aan je kat hechten voor een bloedmaaltijd. Dit is helaas niet altijd zonder gevolgen. Hoe ziet een teek eruit, wat zijn de risico’s en wat moet je doen om ze te verwijderen en te voorkomen? Dat lees je in dit artikel.

Meer tips