Service
Winkelwagen
Menu

5 tips voor jou en jouw huisdier tegen een Blue Monday dip!

Vandaag is het Blue Monday. Deze dag wordt gezien als de meest depressieve dag van het jaar. Maar, wij bekijken het graag positief en hebben dé oplossing om deze dag een positieve draai te geven! We geven jou wat tips om de Blue Monday dip door te komen, samen met je huisdier!

Heilige Birmaan met blauwe ogen

Heb plezier!

Verzin een leuke activiteit om samen met je huisdier deze dag door te komen. Speel bijvoorbeeld verstoppertje, de meeste dieren zijn uitstekende speurneuzen! Ook voor de kleine dieren onder ons zijn er leuke spelletjes te verzinnen. Bouw een doolhof voor je knaagdier met legoblokjes of andere voorwerpen en verstop ook wat lekkers ter beloning. Een hondenpuzzel of interactief speelgoed voor katten is ook altijd leuk om jouw huisdier een plezier te doen!

Knuffel extra veel

Want wees eerlijk, er is toch niets fijner dan een warme knuffel van jouw huisdier? Bij het aaien en knuffelen van je huisdier komt het stofje oxytocine vrij in je lichaam. Oxytocine werkt stressverlagend en zorgt voor een rustgevend en gelukkig gevoel, laat dat nu precies zijn wat we nodig hebben vandaag! Onze huisdieren, groot of klein, ze zijn altijd enthousiast, oordelen nooit, bieden gelegenheid en zijn ontzettend trouw. Ben je een beetje droevig vandaag? Geef jouw “furry friend” een dikke knuffel en voel zijn onvoorwaardelijke liefde!

Ga naar buiten

Wie frist er niet op na een heerlijke wandeling?! Even naar buiten gaan kan al veel goeds doen met je humeur! Ga naar het strand, maak een lunchwandeling met die leuke kantoorhond of doe die mooie wandeling in het bos die al heel lang staat gepland. Vergeet niet om een goede vriend te bellen of hij meegaat, met elkaar genieten jullie van de natuur, “Blue Monday? Wat is dat?!”.

Bing jullie favoriete Netflix show

Haal voldoende snacks in huis, pak een warm kleedje en geniet op de bank van een goede serie of film (het liefst met een viervoeter in de hoofdrol natuurlijk). Er is niks lekkerder dan samen knus op de bank chillen en je gedachten te laten voor wat ze zijn. Kiezen jullie voor een goede documentaire of gaan jullie liever voor een grappige film?

Bekijk onze Instagrampagina

Heb je even zin om te lachen of kun je wel even wat schattigheid op je beeldscherm gebruiken? Neem dan even een kijkje op onze Instagram. Vergeet vooral onze Reels niet te bekijken! Daarnaast staat ook heel YouTube vol met de grappigste dierenvideo’s om de lachspieren eens goed te trainen!