Service
Winkelwagen
Menu

Kattenbakken

Wil je jouw kat aanleren zijn behoefte op de kattenbak te doen? In de meeste gevallen is dit een fluitje van een cent; katten bedekken van nature hun urine en uitwerpselen. Kittens die door de moederpoes worden opgevoed, zullen hun behoefte 9 van de 10 keer zonder problemen op de bak doen. Is dit niet het geval, dan zul je het je kitten zelf moeten aanleren. De meest eenvoudige manier die je hiervoor kunt gebruiken, is door je kitten simpelweg op de kattenbak te zetten. Door zijn pootjes vast te pakken en een ‘krabbende’ beweging te maken in het grit, zal hij snel weten wat de bedoeling is.

Meer informatie

1 - 24 van 57 Producten

Keuzes in kattenbakken

Is jouw huistijger inmiddels gewend om op de kattenbak te gaan, maar heb je het idee dat hij zich nog steeds niet helemaal op zijn gemak voelt? Geen zorgen! Elke kat is anders.

De gesloten kattenbak

Sommige katten hebben meer behoefte aan privacy dan andere katten. Een afgesloten kattenbak voelt dan meer vertrouwd dan een open kattenbak. Bij Medpets vind je een groot scala gesloten kattenbakken, van simpel en praktisch tot innovatief en super-de-luxe. Waar de PeeWee EcoHus vooral erg praktisch is, biedt de Moderna Cat Concept een multifunctioneel kattenonderkomen.

De open kattenbak

Wil jouw kat liever alles overzien wat er buiten de kattenbak gebeurt, dan is een open toilet geschikt voor hem. Bekende merken als PeeWee en Moderna bieden een breed assortiment aan open kattenttoiletten.

De kattenbak met boveningang

Er zijn ook speciale kattenbakken waarvan de ingang van het toilet aan de bovenkant is. Die kunnen ook erg geschikt zijn voor katten die staand willen plassen. Ook voor baasjes van ‘gravers’ is dit erg fijn; de grit blijft namelijk in de bak. Bekijk onder meer het Moderna Kattentoilet Top Cat en de Savic Hop In Kattenbak.

Kattenbakken

Belangrijke punten

Wie wil dat zijn kat fijn naar het toilet kan, dient wel met een aantal zaken rekening te houden.

  • Zorg ervoor dat de kattenbak groot genoeg is voor jouw kat
  • Kies een toilet dat bij je kat past: gesloten, open of met een boveningang
  • Plaats hem in een geschikte plek in huis. Het liefst niet in de buurt van de plek waar hij zijn eten en drinken krijgt. Een rustige, ongestoorde plek waar je kat in alle rust zijn behoefte kan doen volstaat.
  • Zoek naar een goede kattenbakvulling. Kom erachter welke voorkeur jouw kat heeft op het gebied van kattenbakvulling. Is dat klontvormend, niet-klontvormend, plantaardig of bestaat het juist uit minerale grondstoffen? En kies je een vulling met of zonder geur?
  • Zorg voor voldoende kattenbakvulling in de kattenbak. Niet teveel, niet te weinig.
  • Katten zijn over het algemeen schone en hygiënische dieren. Een vieze kattenbak kan er voor zorgen dat jouw huistijger zijn behoefte niet meer op de bak wil doen. Schep de kattenbak daarom dagelijks schoon en verschoon de kattenbak in ieder geval een keer per week helemaal.
  • Met meerdere katten in huis, doe je er goed aan meerdere kattenbakken aan te schaffen in huis. Één kat staat gelijk aan één kattenbak.

Benodigdheden voor de kattenbak

Je hebt een kattenbak aangeschaft die bij jouw kat past. Heb je ook gedacht aan de daarbij behorende benodigdheden? Denk bijvoorbeeld aan kattenbakschepjes en kattenbakzakken. Zo! Nu ben je helemaal klaar!