Service
Winkelwagen
Menu

Vlooien - Teken Puppy

Wees goed voorbereid op het ongemak van vlooien en teken. De Vlooien- & Tekenwijzer van Medpets vertelt alles wat jij moet weten over vlooien en teken!

Vlooien en teken zijn vervelende beestjes. Als baasje wil jij jouw puppy natuurlijk goed behandelen of beschermen tegen vlooien en teken. Medpets heeft verschillende vlooienmiddelen in haar assortiment die ook geschikt zijn voor pups. Vlooienmiddelen bestaan in de vorm van een vlooiendruppel, vlooienspray, vlooienpil, vlooienband, vlooienpoeder en vlooienshampoo.

Meer informatie

1 - 24 van 90 Producten

Vlooien en teken

Vlooien zijn kleine beestjes die zich het liefste op warme, beschutte plekjes in het haar verstoppen. Vlooien kunnen voor vervelende kriebels zorgen. Dit wordt veroorzaakt door een beet van een vlo. Dit beestje laat tijdens het bijten een beetje speeksel achter en dat gaat flink kriebelen. Vlooien zijn moeilijk te zien, maar een vlooienkam kan je hierbij helpen. Ook kun je als baasje letten op vlooienbeten in de huid, dit zijn kleine vurige rode plekjes. Buiten het behandelen en beschermen tegen vlooien, kan jij jouw viervoeter ook beschermen tegen teken. Dit beestje graaft zichzelf als het ware in de huid en zuigt zich vol met bloed. Eenmaal gevuld met bloed, laat hij vanzelf los. Probeer jouw viervoeter altijd regelmatig te controleren op teken, aangezien deze beestje soms nare ziektes bij zich dragen. Heb je een teek gevonden? Verwijder deze parasiet dan met een tekentang.

Vlooienmiddel pup

Maar hoe kun jij jouw pup behandelen of beschermen tegen vlooien en teken? Zo zijn er verschillende vlooiendruppels voor pups, zoals bijvoorbeeld AdvantixAdvantageAdimereFrontline of Bolfo Gold. Deze vlooienpipetten kun je gemakkelijk aanbrengen op de intacte huid tussen de twee schouderbladen. Of kies voor een vlooienband, zoals de Adimere vlooienband die tot 6 maanden werkzaam is. Je kunt je hond ook behandelen of beschermen tegen vlooien en teken met verschillende sprays. Merken waaronder FrontlineTicks-Off en Beaphar hebben sprays die gemakkelijk op lichaam aan te brengen zijn. Er zijn ook vlooienshampoo’s waarmee je jouw pup kunt wassen. Let wel goed op vanaf welke leeftijd je deze shampoo mag gebruiken.

Download ook ons Stappenplan: “hoe verwijder je een teek?” voor de stappen die je maakt om een teek te verwijderen en ons Stappenplan Vlooien over het voorkomen, controleren en bestrijden van vlooien.

Bescherm op een natuurlijke manier

Wil jij als baasje jouw pup op een natuurlijke manier ondersteuning geven tegen teken en vlooien? Medpets heeft verschillende producten in haar assortiment om viervoeters op een natuurlijke manier te beschermen tegen vlooien en teken. Hier vind je onder andere de merken BF®PetfoodOrganimal en Grau terug.

Wanneer je pup ontvlooien?

Als pups vanaf het nest al besmet zijn met vlooien dan kan je ze behandelen met een spray tegen vlooien. Niet alle middelen tegen vlooien zijn geschikt voor pasgeboren pups. De Frontline spray is bijvoorbeeld een product dat wel geschikt is voor het ontvlooien van jouw puppy vanaf 2 dagen oud. Vanaf ongeveer 8 weken leeftijd zijn er meerdere producten beschikbaar voor jouw pup, zoals een vlooienpipet of vlooienband. Vanaf die leeftijd zal jouw pup ook meer naar buiten gaan, waardoor de kans groter wordt dat hij of zij in aanraking komt met teken. Denk dan ook aan een tekenband voor jouw puppy.

Hoe vaak je puppy ontvlooien?

Vlooienmiddelen werken over het algemeen 4 weken en moeten dus elke maand herhaald worden voor een goede bescherming tegen vlooien. Vlooien zijn er het hele jaar door. Hoe vaak je jouw pup moet ontvlooien hangt af van het product dat je gaat gebruiken. Veel vlooienmiddelen, zoals vlooiendruppels, werken 4 weken en moeten dan elke maand herhaald worden. De Seresto vlooienband is geschikt als jouw pup 7 weken of ouder is en werkt zelfs tot 8 maanden.

Bekijk ons volledige assortiment aan bestrijdingsmiddelen tegen vlooien en teken om pups het beste te beschermen of te behandelen.