Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Wat is het beste kattenvoer?

Wat het beste kattenvoer is, is in ieder zijn mening anders. Het is heel afhankelijk wat de voorkeur van jouw kat en jouzelf. Er zijn tegenwoordig ook zoveel verschillende merken op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blogartikel hebben wij voor jou een overzicht gemaakt met de populairste voedingen per categorie.

Kattenvoer

Beste kattenvoer gesteriliseerde kat

Het is tegenwoordig geen geheim meer dat katten makkelijk in gewicht toenemen na castratie of sterilisatie. Dit komt doordat de hormonen in het lichaam veranderen en dat heeft weer invloed op de spijsvertering. Een aantal voorbeelden van voedingen voor gecastreerde en gesteriliseerde zijn:

Beste natvoeding kat

Sommige katten geven voorkeur aan natvoeding. Belangrijk is dat je jouw kat voldoende natvoeding geeft, omdat de dagelijkse behoefte groter is met natvoeding dan bij droge brokken. Een aantal natvoedingen die vaak in de smaak vallen zijn:

Beste kattenvoer voor oudere katten

De voedingsbehoefte voor de oudere kat is anders dan voor volwassen katten. De ouder wordende kat kan namelijk meer ondersteuning nodig hebben aan de spieren en gewrichten. Een aantal voedingen voor de ouder worden kat zijn:

Beste graanvrije kattenvoer

Graanvrije voeding kan heel goed bijdragen als jouw kat last heeft van maagdarmklachten. Als je een graanvrije voeding geeft, is het wel van belang dat de voeding verder compleet is en alle behoeftes van jouw kat vervullen. Een aantal voorbeelden van populaire graanvrije voedingen zijn:

Feedwise helpt om het beste kattenvoer te kiezen voor jouw kat

Het veterinaire team van Medpets werkt met Feedwise, een speciale voedingstool om voor jouw kat te bepalen welk voer het best bij haar past. Feedwise zorgt voor een gratis onafhankelijk voedingsadvies op maat.

Heb je na het lezen van dit blogartikel nog vragen over voeding voor jouw kat? Neem gerust contact op met ons veterinaire team via dierenarts@medpets.nl.

relevante producten