Service
Winkelwagen
Menu

Beschermende shirts voor honden

Een beschermend shirt voor je hond kan om verschillende redenen nodig zijn. Bijvoorbeeld om wonden te beschermen of likken aan bepaalde delen van de huid te voorkomen. Maar bijvoorbeeld ook in geval van incontinentie of loopsheid. Daarnaast zijn er ook shirts die naast bescherming ook gebruikt kunnen worden voor een kalmerend effect.

Meer informatie

1 - 19 van 19 Producten

Beschermende shirts voor de hele borst/buik

Bij Medpets zijn er verschillende beschermende shirts verkrijgbaar. Beschermende shirts hebben altijd een eigen design of kleur, maar dienen allemaal hetzelfde doel; het probleemloos genezen van een wond. Voorbeelden van shirts zijn het Medical Pet Shirt Hond en de Suitical Recovery Suit. Deze beschermende shirts zijn comfortabel en geven je hond voldoende bewegingsvrijheid. Bij incontinentie of loopsheid kan je het shirt voorzien van een maandverbandje of inlegkruisje. De shirts zijn makkelijk te wassen op 30 graden in de wasmachine.

Shirts voor pootbescherming

Er zijn ook shirts die specifieke delen van het lichaam beschermen. Dit zijn bijvoorbeeld de speciale voorpootmouwtjes en achterpootmouwtjes van Medical Pet Shirt. De achterpootmouwtjes gebruik je samen met het MPS-TOP Shirt om op zijn plek te blijven.

Top shirts voor bescherming van de borst

Zoals eerder gezegd kunnen beschermende shirts ook gedragen worden voor een kalmerend effect. Dit zijn dan de specifieke TOP shirts. Het MPS TOP shirt is hierbij het enige shirt wat ook kan worden ingezet voor wondbescherming. De andere topshirts, zoals het Thundershirt zijn alleen inzetbaar voor hun rustgevende werking.

Beschermend hondendeken

Beschermende shirts heb je ook in de vorm van een deken. Kruuse Rehab Hondendeken is namelijk een waterafstotende, ademende deken waarmee je het grootste gedeelte van de poten, rug, heupen en schouders kan bedekken. Zo’n bedekkende deken houdt het lichaam goed droog en warm, wat goed is voor het functioneren van de spieren en gewrichten.

Kopbescherming

Medical Pet Shirt heeft als enige de unieke MPS Head Cover, speciaal ontwikkeld om bescherming te geven aan de kop of de oren. Het kan worden gebruikt als alternatief voor een kopverband, of juist om een kopverband op zijn plek te houden.

Wondbescherming

Beschermende shirts zijn goed in te zetten voor het beschermen van wonden. Als een hond een verwonding heeft en daar veel aan likt of krabt dan kan de wond niet genezen. Jouw hond kan bijvoorbeeld een wondje krijgen na een tekenbeet of een operatie wond hebben na sterilisatie. Met een beschermend shirt of met pootbescherming kun je de wond afdekken. Op deze manier blijft jouw hond makkelijker van de wond af en zorg je ervoor dat er geen viezigheid in de wond komt. Zo is een beschermend shirt een fijn product als toevoeging aan de EHBO koffer.

Hier vind je ons volledige assortiment beschermende shirts.