Service
Winkelwagen
Menu

Vlooienkam kat

Met een vlooienkam kun je controleren of jouw kat vlooien heeft. Bestel nu een vlooienkam bij Medpets en reken af met die kriebelbeestjes!

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 10 van 10 Producten

Waarvoor gebruik je een vlooienkam?

Vlooien zie je niet altijd goed met het blote oog. Vlooien zijn meesters in het zich verstoppen op je huisdier. Met een vlooienkam kun je eventuele aanwezige vlooien op jouw kat opsporen. Een vlooienkam is een speciale kam met tanden die erg fijn op elkaar staan, zodat een vlo of de eitjes vast blijven zitten in de kam.

Welke vlooienkammen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kammen. Het verschil zit hem vooral in de manier van hanteren. Er zijn kammen met een lang handvat en kammen zonder handvat. Welke je kiest hangt vooral af van je eigen voorkeur. Bij een lange vacht is een handvat fijn om wat meer grip te hebben. Voor een korte vacht volstaat ook prima een kam zonder handvat. De tanden van een vlooienkam kunnen ook meer of minder uit elkaar staan. Zo heb je bijvoorbeeld ook de dubbele kammen met een fijnere en grovere kam, zoals de Mikki All Plastic Flea Comb.

Hoe gebruik je een vlooienkam bij je kat?

Het is de bedoeling om met een vlooienkam zo dicht mogelijk over de huid te kammen. Doe dit vooral onder de oksels, liezen en op de rug bij de staartbasis. Dit is de plek waar vlooien vooral leven. Kam je kat boven een witte ondergrond. Als je kat vlooien heeft kun je 2 dingen aantreffen in de kam:

  • Levende vlooien
  • Zwarte korreltjes

Levende vlooien kun je met je nagel dood drukken of in een kom met water doen. De zwarte korreltjes kunnen vlooienpoepjes zijn. Deze kun je herkennen door ze op een vochtige witte tissue of keukenpapier te leggen. Een vlooienpoepje bestaat uit opgedroogd bloed en geeft bruinrood af.

Wat moet je doen als je kat vlooien heeft?

Als je vlooien of vlooienpoepjes gevonden hebt bij je kat is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om weer van de vlooien af te komen.

Kies hiervoor een geschikt middel om de vlooien op je kat te behandelen, zoals onze vlooiendruppels, tabletten tegen vlooien en teken, vlooienshampoos of vlooienbanden.

Vergeet hiernaast niet om ook de omgeving te behandelen en alle ander dieren binnen je huishouden! Bekijk ook ons Stappenplan om vlooien te voorkomen, controleren en bestrijden!

Meer weten over vlooien en teken? Bekijk dan onze Vlooien- & Tekenwijzer!