Service
Winkelwagen
Menu

Graanvrij kattenvoer

Graanvrij wil zeggen vrij van tarwe, gierst, gerst, haver, rogge, teff en spelt, maar ook vrij van maïs en rijst, omdat deze ook tot de granen horen. Als alternatieve koolhydraatbronnen worden dan vaak groenten als pompoen, (zoete) aardappel en peulvruchten aan een graanvrije voeding toegevoegd om een volledige voeding samen te stellen met alle stoffen die je kat nodig heeft. Naast graanvrije voeding heb je ook de glutenvrije kattenvoedingen, die dus alleen vrij zijn van de glutenbevattende granen, zoals tarwe, gerst en rogge.

Hieronder vind je ons complete assortiment graanvrije voedingen voor katten.

Meer informatie

1 - 24 van 202 Producten

Waarom zit er graan in kattenvoer?

Voerfabrikanten hebben het doel om een kattenvoer te maken dat zo is samengesteld dat het alle voedingsstoffen bevat die een kat nodig heeft om gezond te kunnen leven. Een voer moet daarvoor een bepaald percentage eiwitten, vetten en koolhydraten bevatten, aangevuld met de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen.

Granen, mits goed voorbewerkt, zijn dan een hele goede toevoeging aan een diervoeding. Dit wil echter niet zeggen dat een kat ook granen nodig heeft in zijn voer.

Waarom zou je kiezen voor een graanvrije voeding voor je kat?

Katten zijn echte carnivoren en kunnen beter dan honden leven op alleen vlees. Dit betekent niet dat je kat kan leven op kipfilet. Als we praten over een vleesvoeding, dan hebben we het idealiter over een heel dier, dus inclusief de organen en ingewanden. Op deze manier zou een kat alle voedingsstoffen binnen moeten kunnen krijgen die hij nodig heeft. Niet iedereen wil zijn kat echter vers vlees voeren. Veel baasjes geven liever wel een voeding aan hun kat die hoog is in eiwitten en laag zit in koolhydraten, dus qua samenstelling vergelijkbaar met wat katten in het wild eten. Daarom zijn er brokvoedingen voor katten ontwikkeld met een hoog vleesgehalte, zoals Acana Kattenvoer. Deze voedingen zijn zo samengesteld dat ze dicht bij het natuurlijke dieet van de kat staan. Deze voedingen zijn daarom ook vrij van granen.