Service
Winkelwagen
Menu

Apporteerspeelgoed voor honden

Zowel voor het baasje als de hond kan apporteren een ontzettend leuk spelletje zijn. Wanneer jullie beiden intensief bezig zijn met het spelletje, kan dit je hond mentaal en fysiek enorm uitdagen. Wist je dat apporteren ook een bijzonder slim spelletje is, waarmee je je hond zijn algehele gehoorzaamheid kunt verfijnen?

Meer informatie

1 - 24 van 52 Producten

Heb je het apporteren eenmaal in de smiezen, wat dacht je dan van het halen van de krant of een speeltje in huis zoeken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Leren apporteren

Je kunt apporteren iedere hond aanleren! Daar is echter wel wat geduld en tijd voor nodig. Niet iedere hond zal het apporteren in eerste instantie doorhebben of überhaupt interessant vinden. Het is dan aan jou als baasje om het spelletje interessant te maken voor je viervoeter. Hieronder leggen we je uit hoe je je hond kan leren apporteren.

Stap 1: zoeken

Maak het voorwerp interessant voor je hond! Je wekt de interesse van je hond door zelf met een voorwerp te ‘spelen’ waar hij niet aan mag zitten. Speel bijvoorbeeld met een balletje: pak het een paar keer op, gooi het in de lucht, stuiter ermee en laat je hond merken hoe leuk jij het balletje wel niet vindt. Nu je de nieuwsgierigheid van je hond te pakken hebt weten te krijgen, mag hij de bal af en toe aanraken. Doet je hond dit, dan beloon je hem direct. Zo begint je hond het aanraken van de bal te associëren met een beloning. Oefen dit net zo vaak, totdat je de volledige interesse van je hond hebt.

Stap 2: Oppakken

Het oppakken van de bal kun je op eenzelfde manier aanleren. Pakt jouw hond de bal op? Beloon hem dan uitvoerig en leg de bal weer terug op zijn plek. Leer hem een commando aan als ‘apport’ of ‘pak’. Je bouwt dit op totdat je hond door heeft dat de bal oppakken hem een beloning oplevert.

Stap 3: Terugbrengen

Het terugbrengen van het voorwerp is een vrij simpele stap. De meeste honden komen namelijk naar hun baasje toe als deze hem roept. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je je viervoeter ‘kom’ of ‘hier’ aanleren. Elke keer als jouw hond naar je toekomt na dit commando, beloon je hem.

Stap 4: Los!

Je hebt je hond geleerd de bal te zoeken, op te pakken en terug te brengen. Loslaten is dan de laatste en wellicht zelfs de moeilijkste stap. De meeste honden zien het balletje als hun ‘prooi’ en laten de bal niet meer los of rennen liever weg, dan dat zij het terug aan jou geven. Belangrijk is om geen tikkertje te spelen met je hond. Ren daarom niet achter hem aan, maar blijf rustig op je plek staan. Beloon jouw hond direct wanneer hij de bal loslaat en oefen dit net zolang totdat hij het spelletje helemaal door heeft. Oefening baart kunst!

Apporteerspeeltjes

Medpets heeft een grote selectie apporteerspeelgoed voor jou en je hond. Zo is er apporteerspeelgoed voor zowel beginners als meer ervaren honden en hun baasjes. Bekijk in deze categorie onder meer apporteerspeelgoed van bekende merken als KONG, Rogz, Ruffwear, Beeztees en meer!