Service
Winkelwagen
Menu

Kattenborstels en kattenkammen

Er zijn veel verschillende soorten kattenborstels en kattenkammen voor het verzorgen van de vacht van jouw kat. In dit artikel zullen we je uitleggen welke soorten kattenborstels en kammen er zijn en wanneer je deze tool gebruikt.

Meer informatie

1 - 24 van 38 Producten

Verschillende soorten borstels:

  • Rubberen borstel
  • Slickerborstel 
  • Massage borstel of handschoen
  • Poetsborstel

Verschillende soorten kammen:

  • Fijne kam
  • Grove kam
  • Vlooien of klittenkam 

Andere tools:

  • Hark
  • Furminator

Borstels

Rubberen borstel

Rubberen borstels zijn geschikt voor kortharige katten met weinig ondervacht. Je verwijdert gemakkelijk losse haren en vuil uit de vacht. Door de rubberen tanden van de borstel ontspant je kat tijdens het borstelen en help je mee aan een verbeterde bloedsomloop. Daarnaast kan je met deze borstel gemakkelijk kattenharen verwijderen van oppervlakken, zoals de bank.

Voorbeelden van rubberen borstels:

Enkele voorbeelden van rubberen borstels in ons assortiment zijn de Rosewood Rubber Borstel en de leuke borstel KONG Kat – Zoom Groom, een borstel in de vorm van een kat.

Slickerborstel

Slickerborstels hebben veel dunne metalen pennetjes, die licht gebogen zijn waardoor ze geschikt zijn om de losse haren uit de vacht van je kat te verwijderen en deze te ontwarren en ontklitten. Deze borstel wordt gebruikt voor langharige katten of katten met dik haar. Sommige haakjes kunnen wel scherp zijn, dus let goed op dat je je kat voorzichtig borstelt. 

Voorbeelden van slickerborstels:

Enkele voorbeelden van slickerborstels zijn de Moser Premium Slicker Borstel, deze borstel heeft aan de ene kant een poetsborstel om kortere vacht te borstelen en de andere kant is geschikt om het vuil uit de vacht te verwijderen. Een ander voorbeeld is de Nobby Comfort Line Driehoek Slicker Borstel. Deze borstel helpt je om ook bij de lastige plekjes van je kat te komen om die goed te kunnen verzorgen. 

Massage borstel of handschoen

Met de massage borstel verwijder je gemakkelijk los en uitvallend haar uit de vacht van je kat. Het gebruik van deze borstel is goed voor de klieren en de vacht en tegelijkertijd voorzie je je kat met een heerlijke massage. Ook met de handschoen haal je haar en stof uit de vacht van je kat. Het gebruik van een handschoen is ideaal voor jonge en gevoelige dieren.

Voorbeelden van massage borstels en handschoenen:

Een voorbeeld van een massage borstel uit ons assortiment is M-PETS Zachte Massage Borstel Grof. Deze borstel heb je in verschillende kleuren en geeft je kat een heerlijke massage. Een voorbeeld van een katten handschoen is de Trixie Vachtverzorgingshandschoen. Deze handschoen geeft naast de reiniging ook een mooie glanzende vacht.

Poetsborstel

Poetsborstels hebben zachte haren, hierdoor verwijderen ze losse haren en verdelen de van nature aanwezige oliën door de vacht van je kat. Hierdoor ontstaat een mooie glanzende vacht. Deze borstel is niet geschikt voor het ontklitten van de vacht van je kat. 

Voorbeelden van poetsborstels:

Een voorbeeld hiervan is de Mikkie Bamboo Bristle Brush. Deze borstel is gemaakt van eco-friendly bamboe en heeft varkenshaartjes, hierdoor ontstaat er een gezonde gloed over de vacht van jouw kat. Ook zijn er combinatieborstels zoals de Beeztees Combi Borstel. De ene kant van de borstel is een poetsborstel en aan de andere kant zitten pennen waardoor je de vacht van je kat ook kan ontklitten. 

Kammen

Vlooienkam / klittenkam

Een vlooien of klittenkam heeft tanden die erg dicht tegen elkaar aan staan. Hierdoor kan je deze kam goed gebruiken om vlooien en klitten te verwijderen. Deze kam is geschikt voor langharige katten waarbij de vacht snel klit.

Voorbeelden van vlooienkam:

Een goed voorbeeld van een vlooienkam is de Hunter Vlooienkam. Deze kam is gemaakt van roestvrij staal en heeft een ergonomisch ontwerp waardoor het comfortabel is in gebruik. 

Fijne kam

Een fijne kam is speciaal ontworpen om knopen en klitten gemakkelijk te ontwarren. 

Voorbeelden van een fijne kam:

Een voorbeeld van een fijne kam is de Mikki Bamboo Anti-klit Kam met Roterende Tanden. Deze kam heeft roterende tanden waardoor het gemakkelijker wordt om de knopen en klitten uit de vacht van je kat te halen. Ook heb je de M-Pets Mini Kam, met deze kam haal je gemakkelijk vuil en dode haren uit de ondervacht.

Grove kam

Deze kam wordt gebruikt bij langharige katten. Je komt met een grove kam diep genoeg in de vacht waardoor je de dieperliggende klitten kan opsporen en verhelpen. 

Voorbeelden van een grove kam:

Een goed voorbeeld van een grove kam is de Trixie Metalen Kam of de Nobby – Comfort Line Kam

Andere soorten tools

Harken

Verwijder hardnekkige klitten uit de vacht van je katten. Ideaal voor katten met een middellange tot lange vacht. Met deze harken moet je wel goed opletten dat je de huid niet raakt in verband met beschadiging. 

Voorbeelden van harken:

Een voorbeeld hiervan is de Nobby Comfort Line Dubbele Hark. Deze hark is voorzien van een dubbele rij tanden en verwijdert dus de meeste klitten. 

FURminator 

Het gebruik van de FURminator resulteert in optimaal resultaat en snellere, efficiëntere vermindering van het verharen. De FURminator is geschikt voor katten met een dichte ondervacht.