Service
Winkelwagen
Menu

Het belang van de juiste kittenvoeding

Verbaas jij je er ook wel eens over hoe hard een kitten groeit? Twee keer knipperen met je ogen en ineens is jouw kitten al een stuk groter! Je kunt je wel voorstellen dat zo’n groeiproces de juiste ondersteuning nodig heeft en hoe belangrijk een goede voeding in deze periode is. Geef ze de perfecte start met het Royal Canin kitten pakket, lees hier meer over in dit artikel!

Het belang van de juiste kittenvoeding

Kittens hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen katten. Het spijsverteringsstelsel en immuunsysteem zijn nog niet volledig ontwikkeld en ook de hersenen van je kitten kunnen nog wel wat ondersteuning gebruiken in het proces naar een volwassen brein. Ook zijn botten moeten nog vele malen sterker worden.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor je kitten?

Maar welke voedingsstoffen moeten er dan precies in kittenvoeding zitten om de groei van je kitten optimaal te ondersteunen?

Prebiotica en licht verteerbare eiwitten voor zijn spijsvertering

Zijn spijsverteringsstelsel is nog niet volgroeid. Om tóch zo goed mogelijk voeding te verteren en zoveel mogelijk voedingsstoffen op te nemen, is het belangrijk dat de ingrediënten, zoals eiwitten, licht verteerbaar zijn. Toegevoegde prebiotica helpt ondertussen om de microflora in de darmen in balans te houden. De extra kleine brokvorm, maakt dat je kitten deze makkelijk kan oppakken en kauwen.

Ondersteuning voor zijn immuunsysteem

Bij de geboorte krijgt je kitten via de eerste moedermelk (colostrum) antistoffen mee. Deze nemen af als je kitten tussen de 4-12 weken oud is. Ondertussen is zijn eigen afweer nog niet optimaal ontwikkeld. Je kitten is in deze fase, ook wel het immuniteitsgat genoemd, dus wat vatbaarder voor ziektekiemen en infecties. Daarom is het belangrijk dat hij voedingsstoffen, zoals vitamine C en E, binnenkrijgt om zijn afweer te ondersteunen.

DHA vetzuren voor zijn hersenontwikkeling

Pas als je kitten ongeveer 12 maanden oud is, is zijn brein volledig ontwikkeld. Het is wetenschappelijk bewezen dat omega 3-vetzuren (DHA) de ontwikkeling van de hersenen ondersteunt en daarnaast je kitten helpt een gezond zicht te ontwikkelen.

Royal Canin Kitten pakket

Krijg 15% korting op Royal Canin Puppy voeding, inclusief een gratis exemplaar van het boek “Mijn Eerste Jaar” voor je kitten. De kittenvoeding is aangepast voor groeiende botten en spieren, met ondersteuning voor het immuunsysteem en hersenontwikkeling. Profiteer nu en geef je jonge huisdier de best mogelijke start in het leven.

Relevante producten

Voeding voor volwassen katten

Tot slot: onthoud dat ook al ziet je kitten er misschien niet meer uit als een kitten, tot hij 12 maanden oud is, gebeurt er nog van alles in dat jonge lijfje. En in deze gehele periode heeft je kitten dus een specifieke kittenvoeding nodig. Deze is er ook in een variant voor als je kitten als gecastreerd/gesteriliseerd is. Pas als je kitten 12 maanden is, kun je overstappen op voeding voor volwassen katten.