Service
Winkelwagen
Menu

Speelgoed Kat

Je kat is een dier met speciale behoeftes en instincten. Wanneer jouw kat buiten mag, krijgt hij over het algemeen genoeg prikkels om zichzelf te kunnen vermaken. Is jouw kat een echte huistijger? Zijn leefgebied is dan een stuk beperkter, waardoor hij minder ruimte heeft om te jagen, te spelen en zijn omgeving te verkennen.

Meer informatie

1 - 24 van 219 Producten

De aandacht van je kat zal daarom sneller uitgaan naar eten of slapen. Minder beweging kan resulteren in een (te) dikke kat met alle medische klachten van dien. Op dat moment kan ook verveling om de hoek komen kijken. Spanning, frustratie en gedragsproblemen kunnen daar een gevolg van zijn. Voor de gezondheid van jouw geliefde vriend is het daarom belangrijk om te blijven bewegen en spelen.

kattenspeelgoed

Speelgrage katten

Niet alle katten houden evenveel van spelen. Zo kan de speeldrang van je kat afhankelijk zijn van zijn karakter, leeftijd of hoe vaak hij buiten komt. Ook de manier waarop jij met je kat speelt kan van belang zijn! Dingen waarmee je jouw kat extra kan stimuleren zijn ritselende geluidjes, snelle bewegingen of speeltjes uit moeilijk bereikbare plekjes zien te halen; zo wakker je écht zijn jachtinstinct aan. Ook moet het spelletje uitdagend blijven voor jouw huistijger. Schaf daarom regelmatig een nieuw speeltje aan of wissel de speeltjes dagelijks om. Zo blijft jouw kat elke keer weer nieuwsgierig.

Bij Medpets vind je een grote selectie kwalitatief speelgoed voor je kat. Lees snel verder om erachter te komen waarmee je je kat allemaal kunt verrassen!

Ballen – Najagen

Stimuleer het jachtinstinct van je huistijger! In deze categorie vind je alle speeltjes die te maken hebben met het najagen, achternazitten en opsporen van de ‘prooi’. Je kunt hier onder andere terecht voor speelballetjes en pluizige speelmuisjes. Ben je het kattenspeelgoed van Play N Squeak al tegengekomen? Deze verschillende diertjes zien er levensecht uit en piepen bij aanraking!

Catnip

De meeste katten zijn gek op catnip, ofwel kattenkruid. In kattenkruid zit een bepaald stofje wat het ontzettend aantrekkelijk maakt voor katten. Kijk er niet raar van op als je kat enthousiast met zijn kopje tegen het speeltje met kattenkruid aanwrijft, gekke geluidjes maakt of over de grond rolt. Na ongeveer een kwartiertje is het effect van catnip weer uitgewerkt. Daarnaast is het absoluut niet schadelijk voor de gezondheid en voegt het een leuke extra toe aan het spelen. Bekijk ook eens de speeltjes van KONG Kat!

Interactief speelgoed

Heb jij een intelligente kat in huis? Daag jouw harige vriend dan uit met interactief speelgoed. Dit speelgoed stimuleert alle zintuigen en staat garant voor veel speelplezier! Medpets heeft verschillende puzzels voor jouw kat. Afhankelijk van de vaardigheden van je huisdier, kan je voor makkelijk of moeilijk gaan. De Holt Games – Tortuga is een geschikte puzzel voor de beginnende speler. Het doel is om alle snoepjes uit de puzzel te krijgen.

Kattentunnels

Speeltunnels zijn een waar speelparadijs voor jouw kat! Een speeltunnel is voor je kat de ideale plek om lekker te stoeien of te spelen. Daarnaast kunnen deze tunnels ook fungeren als zachte slaapplek voor jouw huistijger.

Laser speelgoed

Met een laserlichtje projecteer je een stip op de vloer of muur. De kat zal direct geprikkeld zijn om het ‘te vangen’ en zal er achteraan gaan. Ideaal speelgoed om de zintuigen van je kat eens goed te prikkelen. Metpets heeft verschillende laserspeeltjes van merken zoals All For Paws, Beeztees, FroliCat en PetSport!

Speelhengels

Speelhengels zijn een geweldige oplossing om het jachtinstinct van je kat aan te wakkeren. Door snelle of juist langzame bewegingen te maken, wordt je kat uitgedaagd om het speeltje achterna te gaan. Sommige hengels bevatten veertjes, belletjes of catnip om het spelletje nóg interessanter te maken.

Vulbaar speelgoed

Een andere manier om jouw kat aan het spelen te krijgen is vulbaar speelgoed. Verstop de favoriete traktatie van je harige vriend in het speeltje en laat de pret beginnen!