Service
Winkelwagen
Menu

Puzzels voor honden

Is jouw trouwe viervoeter uitgespeeld met een bal? Daag jouw hond dan eens uit met een leuke speelpuzzel! In deze puzzels kun je lekkere snacks verstoppen.

Meer informatie

1 - 24 van 25 Producten

Jouw hond moet dus op zoek gaan naar deze lekkere traktaties. Op deze manier stimuleer je alle zintuigen van jouw hond. Hij moet namelijk goed nadenken over een juiste strategie. Zo wordt ook het denkvermogen van jouw trouwe viervoeter verbeterd. De speelpuzzels zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Lees hieronder meer over de verschillende soorten!

Puzzels

Met een speelpuzzel kun je jouw hond uitdagen om zijn eigen eten te zoeken. Stop eenvoudigweg de snackjes in de puzzel. Door schuivertjes te verplaatsen of deksels van de puzzel te halen, komen de snoepjes tevoorschijn. Hierbij is het belangrijk dat je eenvoudig begint. Zo heeft elke puzzel een eigen moeilijkheidsgraad, namelijk 1, 2 of 3. Om jouw hond kennis te laten maken met een puzzel, kun je het beste bij niveau 1 beginnen, zoals de Outward Hound – Star Spinner. Deze puzzel is redelijk eenvoudig, omdat jouw hond alleen de middelste schijf hoeft te bewegen. Is jouw hond gewend aan het puzzelen? Dan kun je een niveau hoger proberen. Holt Games –Tortuga is een iets uitdagender spel voor jouw hond. Hier moet hij namelijk verschillende losse delen van de puzzel verschuiven om bij de traktatie te komen. Heeft jouw hond het puzzelen helemaal onder de knie? Dan kan je een niveau 3 spel aanschaffen, zoals de Nina Ottosson Dog Twister.

Vulbare speeltjes

Je kunt de zintuigen van je hond ook stimuleren door een vulbaar speeltje uit te kiezen. In dit speelgoed kun je ook lekkere snacks verstoppen. Door het speeltje te bewegen of te verplaatsen, rollen er snoepjes uit. Deze speeltjes zijn ook erg geschikt voor honden die snel schrokken. Jouw hond heeft namelijk niet meteen toegang tot al het eten.

Snuffelmatten

Een variant van de vulbare speeltjes is de snuffelmat. Deze mat bevat verschillende strookjes van fleece. Hier kun je dan brokjes tussen verstoppen. Op deze manier kan jouw hond echt op zoektocht gaan om zijn lekkere traktatie te vinden!