Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Vlooienkam hond

Wil je controleren of jouw hond vlooien heeft? Bestel dan een vlooienkam bij Medpets en check of jouw hond vlooien heeft.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 14 van 14 Producten

Met een vlooienkam spoor je de vlooien op en haal je ze uit de vacht. Vlooien zie je namelijk niet altijd met het blote oog. Vooral niet bij dieren met een donker gepigmenteerde huid of een donkere lange vacht. Een vlooienkam is dan een handig hulpmiddel om te testen of jouw hond vlooien heeft. De tanden van de kam zijn zo afgestemd dat de vlooien en de eitjes gemakkelijk uit de vacht gekamd worden en vast blijven zitten aan de kam. Er zijn verschillende soorten kammen. Zo kan een kam een kort of lang handvat hebben. Een lichte kleur vlooienkam helpt om de vlooien te herkennen.

Hoe gebruik je een vlooienkam

Met een vlooienkam kam je zo dicht mogelijk over de huid en je legt het uitgekamde materiaal op een vochtig, wit keukenpapier of papieren zakdoek. Als dit bruinrood afgeeft aan de tissue, dan zijn het vlooienpoepjes, bestaande uit verteerd bloed. De voorkeurslocaties voor vlooien zijn de oksels, liezen en op de rug (staartbasis). Als je vlooien gevonden hebt, is het verstandig om een geschikt vlooienmiddel in te zetten, zoals een vlooiendruppel, een vlooienpil, een vlooienband of een vlooienshampoo. Denk ook aan het behandelen van het huis, aangezien een groot deel van de populatie van de vlo in de omgeving zit.

Assortiment vlooienkammen bij Medpets

Medpets heeft verschillende merken vlooienkammen in het assortiment, zoals de CVET Vlooienkam met een lang handvat, de Hunter Vlooienkam of de Trixie Vlooienkam die verkrijgbaar zijn met een kort of een lang handvat.