Service
Winkelwagen
Menu

Hondenbadjassen

Meer informatie

1 - 12 van 12 Producten

Wanneer jouw hond uit het water komt sla je direct de badjas om jouw hond heen zodat de vacht alvast kan drogen. Ook voor na het wassen van jouw hond is een badjas ideaal. Bij de aankoop van een hondenbadjas zijn een aantal punten belangrijk. Zorg ervoor dat de badjas goed aansluit. Om de juiste maat te bepalen voor jouw hond meet je de lengte van hals tot begin staart. Verder moet jouw hond wel voldoende bewegingsvrijheid hebben om nog fijn te kunnen wandelen. Bij Medpets vind je hondenbadjassen in alle soorten en maten. Bekijk snel welke badjas het beste bij jouw hond past!

Waarom een badjas voor hond

Of het nu koud of warm weer is. Als jouw hond uit het water komt is de vacht natuurlijk door en door nat. Afhankelijk van het type vacht verschilt het hoelang het duurt voordat deze droog wordt. Hoe langer en dikker de vacht, hoe langer het natuurlijk duurt. Het afdrogen met een handdoek is ook een optie, maar wanneer je krachtig gaat wrijven creëer je weer klitten in de vacht. Dat is natuurlijk iets wat je wil voorkomen. Bovendien absorbeert een handdoek alleen overtollig water, waardoor de vacht nog steeds vochtig aanvoelt. Een badjas kan daarentegen om de hond heen geslagen worden en voor een langere tijd vocht absorberen. Bovendien bevatten ze ook een sterke absorberende stof. Zie bijvoorbeeld de Eqdog Doggy Dry. Het materiaal van deze badjas bevat speciale microvezels waardoor de vochtopname sneller is dan normaal. Al met al is een hondenbadjas de ideale oplossing om de vacht van jouw hond snel te drogen!

Badjas hond

Een groot voordeel van een badjas is dat je jouw huis en auto een stuk schoner kan houden. Wanneer de vacht van jouw hond is opgedroogd, kan het vuil namelijk gemakkelijker uit de vacht gehaald worden. Dus op de terugweg naar huis of naar de auto kun je met de badjas de vacht van jouw hond laten drogen, om vervolgens net voordat je de auto of het huis instapt het vuil uit de vacht te halen. Dit kan met de hand of met een borstel. Zo voorkom je zo veel mogelijk vlekken in de bekleding van de auto of op meubelstukken. Met de Ruffwear Dirtbag Dog Drying Towel kun je de badjas gemakkelijk aanlaten, aangezien de stof aan de buitenkant waterdicht is.

Voorkomt onderkoeling

Als jouw hond ook met de koudere dagen graag in het water loopt of zwemt, is het belangrijk om je hond goed warm te houden. Een badjas is daar een goede oplossing voor. Deze kun je namelijk goed om het lichaam kleden. Zo vat je hond niet te veel wind en voorkom je voor zo ver het kan onderkoeling van je hond. De RukkaPets Micro Light Bathrobe kan daarentegen ook voor verkoeling zorgen. Spoel hem uit in koud water en wring hem daarna goed uit. Dit zal als een lekkere verkoeling voelen voor jouw hond!