Service
Winkelwagen
Menu

Hygiëne en omgeving paard

De basis voor een goede huisvesting en een goede gezondheid van jouw paard is een schone omgeving. Een stal is natuurlijk nooit brandschoon te houden, maar er zijn genoeg goede producten beschikbaar om de omgeving van jouw paard zo hygiënisch mogelijk te houden.

Meer informatie

1 - 21 van 21 Producten

Het reinigen van de stal

Het regelmatig reinigen van de stal is een must. In zwaar bevuilde stallen worden relatief veel meer paarden gezien met (chronische) ademhalingsproblemen en hoefproblemen. Met name grote hoeveelheden stof en ammoniak dragen bij aan het ontstaan hiervan. Naast grondige reiniging is natuurlijk ook een goede ventilatie onontbeerlijk.

Desinfectie van de stal

Na een grondige reiniging is het verstandig de stal ook te desinfecteren. Desinfectie heeft geen zin in een bevuilde omgeving, vandaar dat voorafgaande reiniging absoluut noodzakelijk is. Met het desinfecteren dood je bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Je kunt hier o.a. de producten Dettol of Halamid-d voor gebruiken.

Insecten- en ongediertebestrijding

Een stal is een waar paradijs voor insecten en ongedierte. Vaak is er voedsel in overvloed wat op zichzelf al onweerstaanbaar is. Het bestrijden ervan begint met de stal netjes te houden en voerresten te verwijderen. Daarnaast biedt Medpets middelen, al dan niet biologisch, om o.a. vliegen te bestrijden. Dit is erg belangrijk aangezien deze ongewenste bezoekers bacteriën of ziektes kunnen overdragen.