Service
Winkelwagen
Menu

Hondenrassen

Elk hondenras is anders. En dat maakt het nou net zo leuk! Van Duitse Dog tot Chihuahua, elk hondenras heeft zijn eigen charme. Bij Medpets willen we je graag informeren over de eigenschappen van de populaire hondenrassen. Zo vind je hier per hondenras de uiterlijke kenmerken, veel voorkomende symptomen, de beste aanpak voor trainingen en bij welke baasjes dit ras het beste past.

Welke hondenrassen zijn geschikt voor jou?

Wil je een nieuwe hond aanschaffen, maar heb je nog geen idee welk ras het beste bij jou past? Kijk dan per ras wat de eigenschappen zijn. Zo is de Mechelse Herder echt een waakhond en de Border Collie juist een hond die kan uitblinken in hondensporten. Ook is de grootte van de hond een belangrijk punt in het keuzeproces. Als je niet veel ruimt hebt, kun je bijvoorbeeld beter een klein hondenras kiezen. Heb je juist een groot huis met een grote tuin? Dan kun je ook kiezen voor een groot hondenras. Verder is het ook goed om te kijken hoeveel tijd je hebt om je hond te verzorgen. Een langharig hondenras heeft namelijk meer verzorging nodig dan een kortharig ras. Hoe energiek ben je? Is ook een vraag die je aan jezelf moet stellen. Bepaalde hondenrassen hebben echt veel beweging nodig en vervelen zich snel zodra zij deze beweging niet krijgen. En een kapotte bank wilt natuurlijk niemand. Ben je een persoon die van veel rust houdt? Kies dan voor een hondenras die het minst de aanleg heeft om waaks gedrag te vertonen. Een dobermann is een goed voorbeeld van een echte waakhond. Liever niet te veel haren in huis? Er zijn honden die enorm verharen en honden die hier minder last van hebben. Als je van een schoon huis houdt is het verstandig om hier eerst goed onderzoek naar te doen, voordat je je gaat irriteren aan het elke dag stofzuigen van je huis. Een Labradoodle is bijvoorbeeld een hondenras wat niet verhaard. Door je goed te oriënteren op verschillende rassen, kun je uiteindelijk een betere keuze maken en een hond kiezen die echt bij jou en je gezin past!

Een actieve of mooie hond?

Wil jij samen met jouw hond deelnemen aan shows of samen een sport gaan beoefenen? Elke hondenras heeft zijn eigen specialiteit! Zo is de Beagle echt geschikt voor de jacht en de Chihuahua juist voor hondenshows. Een alleskunner is de Duitse Herder. Deze hond kan ingezet worden aan een hoop hondensporten, zoals flyball, behendigheid, gehoorzaamheid en spoorzoeken. Ook met de Australian Shepherd kun je goed trainen en een hondensport uitoefenen. Deze honden zijn heel leergierig en zijn graag bezig, dus met een klein appartement zonder tuin maar je ze niet blij. Wil jij gaan voor de mooiste hond van Nederland? Dan moet je daar goed je tijd in steken. Deze honden hebben veel verzorging nodig als het gaat om de vacht. De kleur en de kwaliteit moeten goed bijgehouden worden. Chihuahua’s en Malthezers zijn hondjes die veel gezien worden op hondenshows.

Gezelschapshonden

Heb je een redelijk klein huis en neem je jouw hond graag overal mee naar toe? Dan is een gezelschapshondje waarschijnlijk helemaal jouw ding. Je zet hem makkelijk op de bijrijdersstoel van de auto, uiteraard veilig in een fancy tas of met een daarvoor bestemde autogordel. Hondjes die bij de gezelschapshondengroep behoren zijn onder anderen de maltezer, mopshond, franse bulldog, boomer en chihuahua. Gezelschapshondjes kruipen makkelijk bij je op schoot of gezellig op de bank, zijn makkelijk op de tillen en hebben niet de meeste beweging nodig van alle honden. Ben jij niet de meest actieve eigenaar dan past een gezelschapshond perfect bij jou!