Service
Winkelwagen
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Vlooiendruppels kat

Vlooiendruppels zijn veruit de gemakkelijkste manier om vlooien bij je kat te bestrijden en te voorkomen. Deze druppels zijn verwerkt in speciale pipetjes die je leeg drukt op de huid.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 24 van 36 Producten

Hoe gebruik je vlooiendruppels bij je kat?

Zoals gezegd zitten vlooiendruppels voor je kat vaak in speciale pipetjes. Afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof breng je deze aan op 1 of meerdere plekken op het lichaam van je kat, meestal in de nek. Het is belangrijk dat je hiervoor de haren goed opzij haalt, zodat de druppel echt op de huid wordt toegediend. Je knijpt de pipet helemaal leeg op de huid en neemt de pipet nog ingeknepen weer terug, zodat je voorkomt dat je de vloeistof weer opzuigt. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van het specifieke product.

Je kunt vaak kiezen uit verschillende spot on producten voor je kat:

Hoe snelt werken vlooiendruppels bij je kat?

Hoe snel de druppels gaan werken hangt af van de werkzame stof die wordt gebruikt. De meeste pipetten hebben een optimale werking na 24-48 uur. Er zijn nieuwere producten die sneller werken, zoals de Vectra Felis. Dit product doodt het grootste deel van de volwassen vlooien al binnen 2 uur na aanbrengen.

Hoe vaak geef je je kat vlooiendruppels?

Het hangt weer van de werkzame stof in de pipetten af hoe vaak je je kat moet behandelen. De meeste producten werken 4 weken tegen vlooien. Sommige producten werken ook tegen de eitjes en larven van vlooien in de omgeving. Deze werkzaamheid kan langer aanhouden, tot bijvoorbeeld wel 3 maanden voor de Vectra Felis. Gebruik je vlooiendruppels altijd volgens het interval zoals aangegeven in de bijsluiter!

Kun je kittens ook behandelen met vlooiendruppels?

Vlooiendruppels kunnen vaak al gebruikt worden bij kittens op het moment dat ze bij hun nieuwe baasje komen. De Vectra Felis is bijvoorbeeld al geschikt voor kittens vanaf 7 weken leeftijd. De Frontline vanaf de leeftijd van 8 weken. Ook het gewicht van het kitten is vaak een bepalende factor. Voor de Vectra Felis vanaf 0,6 kg en voor de Frontline vanaf 1 kg lichaamsgewicht.

De Frontline Spray is eigenlijk altijd veilig te gebruiken bij kittens. Laat je bij twijfel altijd informeren over een geschikt product voor jouw kitten!

Combinatie druppels die ook tegen teken werken

Omdat we onze katten vaak zowel tegen vlooien als teken willen beschermen zijn er combinatiepreparaten ontwikkeld die zowel tegen vlooien als teken werken. Voor katten is dit de Frontline, zoals de Frontline Combo Spot On Kat en de Frontline Spot On Kat.

Let op: Gebruik nooit vlooiendruppels voor honden voor je kat! Veel werkzame stoffen die in hondenpipetten worden gebruikt zijn giftig voor katten!

Meer weten over vlooien en teken? Gebruik onze Vlooien- & Tekenwijzer!