Service
Winkelwagen
Menu

Hondensport

Meer informatie

1 - 24 van 29 Producten

Behendigheid/agility

Agility is een populaire en actieve sport. De samenwerking tussen baas en hond is voor deze sport erg belangrijk. Een wedstrijd bestaat uit een parcours met verschillende hindernissen zoals hordes, tunnels, slaloms en een wip. Het baasje loopt met de hond mee en probeert hem aan de hand van mondelinge en fysieke aanwijzingen door en over de hindernissen te loodsen. Het doel is dat de hond zo snel en foutloos mogelijk het volledige parcours aflegt. Thuis kun je jouw hond trainen voor deze agility-wedstrijden.

Jacht

Binnen deze tak van sport zijn er verschillende disciplines: jacht voor de voet, apporteren over land en/of water, jacht waarbij honden het wild opdrijven en jacht waarbij honden een spoor volgen. Om jouw hond klaar te stomen voor de jacht kun je bijvoorbeeld de Trixie Dog Activity Preydummy gebruiken.

Flyball

Bij Flyball vormen vier honden een estafette-team. Elke hond moet zo snel mogelijk over vier hordes naar het Flyball-apparaat. Wanneer de hond met zijn poot een pedaal indrukt, wordt er een bal gelanceerd. De hond moet deze vangen en zo snel mogelijk met de bal over de hordes terug naar het beginpunt. Als de hond over de streep is, vertrekt de volgende.

Canicross

Een nog relatief onbekende maar snelgroeiende hondensport is Canicross. Bij deze sport draagt de hond een speciaal tuig, bijvoorbeeld de EzyDog Chest Plate Tuig. Dit harnas zit met een elastische band rond het middel van de baas. Samen leggen ze zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden af. Hierbij loopt de hond vaak een stukje vooruit. Een variant van Canicross is Bikejöring waarbij de baas op een aangepaste mountainbike rijdt.