Service
Winkelwagen
Menu

BARF voor honden

BARF is zowel een afkorting van Bones And Raw Food als van Biologically Appropriate Raw Food. BARF is rauwe verse voeding voor hond en kat bestaande uit vleesbotten, rauw vlees van verschillende diersoorten, verse groenten, supplementen en granen. Alles wordt ongekookt en onbewerkt gegeven in een uitgebalanceerde samenstelling aangepast aan jouw eigen huisdier.

Meer informatie

1 - 24 van 35 Producten

Hoe is BARF ontstaan?

De BARF methode zoals wij die nu kennen is ontwikkeld door de Australische dierenarts Ian Billinghurst. Hij gaf zijn eigen honden al jaren tot volle tevredenheid vers vlees en botten te eten. Na het verschijnen van zijn boek ‘Give your dog a bone’ in 1993 kreeg Billinghurst bekendheid en verspreidde zijn methode zich over de wereld dankzij de lezingen die hij gaf. De filosofie achter BARF is jouw huisdier zo gezond mogelijk te houden door het geven van voeding gebaseerd op het voedselpatroon van wilde honden.

BARF voor beginners

Een volwassen hond heeft volgens het BARF-principe 50% rauwe vleesbotten nodig. De rest moet worden aangevuld met orgaanvlees (20%), groente- en fruitmix (15%), tafelrestjes (zuivel, rauw ei), supplementen en vitaminen (15%). De basis van BARF is rauwe vleesbotten. Deze zijn zo belangrijk omdat ze bestaan uit kalk, mineralen, vitaminen en beenmerg.

Meer (achtergrond)informatie vind je in dit artikel over BARF en raw food.