Service
Winkelwagen
Menu

Kattengras

Katten zijn gek op kattengras! En hoe leuk is het als je voor je kat een stukje buiten naar binnen kunt brengen?

Meer informatie

1 - 8 van 8 Producten

Foliumzuur en haarballen

Het eten van gras is heel natuurlijk voor katten, ondanks dat zij echte vleeseters zijn. Dit verschijnsel ontstaat vanuit een natuurlijke behoefte aan foliumzuur. Foliumzuur is een B6-vitamine die hemoglobine aanmaakt in de rode bloedcellen. Hemoglobine zorgt ervoor dat er zuurstof vervoert kan worden door het lichaam. Bij een tekort aan dit stofje kan bloedarmoede optreden. In gras zit foliumzuur. Jouw kat kan dit stofje zelf niet aanmaken en moet dit uit zijn voeding halen. In commerciële voedingen zit tegenwoordig voldoende foliumzuur, maar katten blijven de drang houden om gras te eten.

Daarnaast zorgt het eten van kattengras voor het uitbraken van haarballen. Wist je dat huiskatten zo’n 60% van hun dag besteden aan de verzorging van hun vacht? Een kat die zichzelf wast, likt haren op. Die komen in het maagdarmkanaal terecht. Door haarballen uit te braken kunnen verstoppingen van het spijsverteringsstelsel voorkomen worden.

Gras voor de binnen- en buitenkat

Tegenwoordig kun je kattengras als plantje kopen of zaadjes van kattengras kopen en deze zelf planten. Dit is ideaal voor katten die niet buitenkomen en anders aan kamerplanten gaan knagen. Kamerplanten kunnen giftig zijn, waardoor het goed is om jouw kat een alternatief aan te bieden.

Buitenkatten kunnen hun vertering stimuleren door grassen in de natuur te vinden. Niet alle grassoorten zijn echter geschikt om te eten voor je buitenkat! Sommige grassoorten kunnen irriterend werken of hebben scherpe randjes met weerhaakjes. Buitengras kan daarnaast ook behandeld zijn met pesticiden of andere chemische stoffen. Het is daarom verstandig om ook voor jouw buitenkat kattengras te kopen. Deze bevatten vitamines en mineralen en zijn malser.

Wil jij je kat voorzien van kattengras? Bij Medpets vind je verschillende artikelen waarmee je zelf kattengras kan kweken voor je buitenkat of huistijger. Bekijk onder andere de Catit Senses 2.0 Grass Planter en het GimCat Kattengras.

Kattengras voor kittens

Jonge katten verliezen nog bijna geen haren. Het is daarom nog niet noodzakelijk om jouw kitten van kattengras te voorzien.

Andere oplossingen

Liever geen plantje in huis? Kies dan voor een alternatief als de GimCat Anti-Hairball Tabs. Deze smakelijke kattentabs ondersteunen jouw kat bij de natuurlijke afvoer van ingeslikte haren.