Service
Winkelwagen
Menu
Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op snacks met kortingscode MEDPETSEK10 Lees meer

Wondverzorging en Eerste Hulp voor Paarden

Het overkomt ieder paard wel eens: een pees-, spier- of gewrichtsblessure. Dan is het belangrijk dat je er als paardeneigenaar snel bij bent.

Meer informatie

1 - 24 van 89 Producten

Paarden

Bij een acute blessure zoals een verrekking, kneuzing, verstuiking, peesontsteking of peesklap zijn er cellen beschadigd. De acute fase duurt zolang de geblesseerde plek warm is. Dit is vaak niet langer dan drie dagen het geval. In deze fase is koelen erg belangrijk. Je kunt bij lichte spier- of peesblessures ook o.a. Vertargil (groene leem) gebruiken. Daarnaast hebben wij verbandmateriaal voor het behandelen van spier-, pees- en gewrichtsblessures, van Gamgee en Powerflex. Dit kun je ook inzetten bij een flinke verwonding waarbij je het paard nog naar een dierenkliniek moet vervoeren, of eventueel thuis in afwachting van de komst van een dierenarts.

Bandage aanbrengen

Je brengt de bandage aan als een zwachtel. Je trekt de bandage daarbij stevig aan en klit hem goed vast. Wanneer je de bandage extra wilt beschermen tegen kauwen of trekken, kun je dit eenvoudig doen door er nog een normale wollen zwachtel overheen te doen.

Verwondingen

Daarnaast kunnen paarden zich gemakkelijk verwonden aan bijvoorbeeld de benen of het hoofd. Kleine verwondingen kun je heel goed zelf behandelen door ze eerst te desinfecteren en vervolgens te behandelen met een geschikte wondzalf. Medpets.nl beschikt over een uitgebreid assortiment aan producten die je hiervoor kunt gebruiken. Denk hierbij aan desinfecterende producten zoals Dettol of Betadine. Als wondzalf kun je gebruik maken van producten van Vetramil, Dermiel of L Mesitran. Deze wondzalven kunnen zowel op nieuwe als op oudere wonden gebruikt worden en voorkomen de vorming van overmatig littekenweefsel.

Wanneer je twijfelt over blessures of verwondingen adviseren wij je altijd contact op te nemen met je dierenarts.