Service
Winkelwagen
Menu

Thermometer - Hond

Er zijn verschillende situaties te bedenken waar je graag een thermometer voor je hond bij de hand wilt hebben. Bijvoorbeeld als je hond ziek is, of als je een teef hebt die moet gaan bevallen. Hier vind je alle thermometers die je veilig kunt gebruiken bij je hond met een betrouwbaar resultaat.

Meer informatie

1 - 4 van 4 Producten

Wat is de lichaamstemperatuur van een hond?

Wat je moet weten is dat de lichaamstemperatuur van een hond hoger ligt dan van mensen, namelijk tussen 38,0 en 39,0 graden Celsius. Na heftige inspanning kan de temperatuur hoger liggen. Een ondertemperatuur kan ook voorkomen.

Wanneer meet je de temperatuur bij je hond?

Als je hond ziek is en je neemt contact op met je dierenarts, dan kan hij vragen of je al de temperatuur hebt opgenomen bij je hond. Dan is het dus wel fijn een goede thermometer in huis te hebben!

Ook als je een teef hebt die op het punt staat van bevallen is het verstandig om met regelmaat de temperatuur op te meten. Vlak voor de bevalling daalt namelijk de lichaamstemperatuur van een hond. Dit kan dus een goede indicatie zijn voor het op handen zijn van de daadwerkelijke bevalling.

Hoe meet je de lichaamstemperatuur van je hond?

Je kunt het best de temperatuur van je hond rectaal opnemen met een digitale thermometer.

Bijvoorbeeld de Microlife Thermometer die al binnen 10 seconden een uitslag geeft. Gebruik je liever een thermometer met een flexibele punt? Dan is de Kruuse Thermometer Digitaal met Flexibele Punt een goede keuze.

Voor een betrouwbare uitslag is het wel belangrijk de thermometer voldoende diep rectaal in te brengen, minstens 2 cm. Maak de punt eventueel wat glad met vaseline zodat je de thermometer makkelijker in kunt brengen. Wacht altijd tot de thermometer piept en dus klaar is met meten.

Bel je dierenarts als de lichaamstemperatuur afwijkend is.

Heb je nog vragen over het opnemen van de temperatuur van je hond? Neem dan contact op met dierenarts@medpets.nl.