Service
Winkelwagen
Menu

Hondentondeuse

Hondentondeuses zijn niet alleen handige hulpmiddelen, maar ook een slimme investering voor de verzorging van je hond. Met een tondeuse onderhoud je gemakkelijk en eenvoudig thuis de vacht van jouw hond.  Dit draagt bij aan het welzijn en de verzorging van je huisdier. Daarnaast bespaart het je ook nog eens geld op de lange termijn.

Meer informatie

1 - 12 van 12 Producten

Professionele hondentondeuses

In ons assortiment hebben we verschillende tondeuses voor honden. Voor elke hond is er wel een passende hondentondeuse. Zo zijn er draadloze tondeuses, tondeuses met meerdere snelheidsinstellingen of tondeuses die extra stil zijn. Je kunt jouw hond ook trimmen met een mini hondentondeuse. Dit is een kleine tondeuse die geschikt is voor precisie werk, zoals het gezicht en de hondenpootjes.

Welke tondeuse is geschikt voor mijn hond?

Heeft jouw hond een kortharige gladde vacht dan is een bezoek aan een trimsalon vaak overbodig. Heb jij een hond met een dikke vacht en veel ondervacht of  heb je een langharige hond waarvan de vacht snel klit? Dan kan het handig zijn als je de vacht zelf kunt verzorgen. Het bespaart je niet alleen tijd en moeite maar voorkomt ook extra kosten bij een professionele trimmer. Voor het scheren van een dikke vacht heb je een professionele hondentondeuse nodig. Deze tondeuses hebben meer mogelijkheden en hier kun je de scheerkoppen van wisselen. Zo kun je verschillende haarlengtes scheren en behaal je het beste resultaat. Dit is ook belangrijk als je een hondentondeuse voor jouw Labradoodle zoekt. Naast het gemak wat je thuis ervaart kan het trimmen van jouw hond in een vertrouwde omgeving ook stress en angst verminderen bij je hond. Bovendien kun je met een hondentondeuse gemakkelijk de lengte en stijl aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en de specifieke behoeften van je hond. Zo geniet je altijd van een nauwkeurige en op maat gemaakte verzorging!

De beste hondentondeuse

Er zijn verschillenden merken tondeuses voor honden, zoals Moser, Anidis, Wahl en Aesculaap.

  • De Moser Tondeuse Arco is een hondentondeuse speciaal voor het scheren van kleinere honden. De tondeuse is draadloos, waardoor het scheren makkelijker wordt. Deze tondeuse bevat een snijmes en 4 plastic opzetkammen en is bijvoorbeeld handig voor het gebruik bij dunne vachttype en een krullende vacht.
  • De Moser Max 50 is een krachtigere hondentondeuse voor het scheren van grotere honden. Deze tondeuse is ook erg stil, wat prettig is bij honden die geluidsgevoelig zijn. Fijn voor gebruik bij honden met een dikke vacht of veel klitten.
  • De Andis Tondeuse Set MBG-4 van Trixie is een professionele hondentondeuse met een zeer stille en trillingsarme motor. Deze tondeuse wordt geleverd met 4 verschillende opzetkammen en is erg prettig voor gebruik bij gevoelige honden, honden met een dikke vacht, klitten of vilt.
  • De Moser Rex mini Tondeuse is een kleine tondeuse die uitermate geschikt is voor precisie werk, zoals het bijwerken van haren rondom de kop en hondenpootjes. Deze mini tondeuse maakt weinig geluid en is licht van gewicht.

Kies een hondentondeuse die perfect aansluit bij jouw wensen en de vacht van je hond!

Onderhoud van je hondentondeuse

Om ervoor te zorgen dat je tondeuse zo lang mogelijk mee gaat is het belangrijk om de tondeuse goed te onderhouden. Voor goed onderhoud van je hondentondeuse is oliën van de scheerkop het belangrijkste. Zonder smering snijden de messen niet en kan de scheerkop bot worden. Behandel je tondeuse daarom voordat je gaat scheren met de Clipper Olie van Sectolin. Deze smeert de bewegende onderdelen en zorgt ervoor dat de hondentondeuse soepel blijft lopen. Overtollige olie kun je met een doekje wegvegen. Ben je wat langer bezig met scheren of zitten er veel haartjes tussen de messen dan kun je jouw tondeuse tussendoor reinigen en koelen met de Blade Ice Spray van Wahl. Hiermee verwijder je moeiteloos haartjes uit je tondeuse en koel je het scheerapparaat. Afhankelijk van de regelmaat waarmee je jouw hondentondeuse gebruikt is het verstandig de scheerkoppen regelmatig te laten slijpen door een specialist.

Wil jij meer informatie over het trimmen van je hond en vachtverzorging? Neem dan een kijkje op Hoe trim je zelf je hond en Vachtverzorging in de zomer.