Service
Winkelwagen
Menu

Natvoer voor Hond

Hondenvoer is beschikbaar als droogvoer en natvoer. Natvoer voor honden bevat veel vocht en zorgt dus voor extra hydratie, iets wat erg belangrijk is voor je trouwe viervoeter!

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten natvoeding voor jouw hond. Denk bijvoorbeeld aan dieetvoer in de vorm van natvoer en natvoer als onderhoudsvoeding. Natvoer kan dan ook op verschillende manieren worden aangeboden, zoals in vers vlees, paté, vleesstukjes in saus en stoofpotjes. Hier vind je ons complete assortiment natvoer voor jouw hond!

Meer informatie

1 - 24 van 359 Producten

Dieet natvoer voor honden

Als jouw hond een aandoening heeft, kan het nodig zijn met speciale dieetvoeding te ondersteunen. Veel dieetvoedingen zijn beschikbaar in droogvoer en natvoer. Dit heeft meestal puur te maken met de voorkeur van de hond. In sommige gevallen is het echter beter om natvoer te geven. Puur of in combinatie met droge brokken.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij een verminderde nierfunctie of blaasgruis. Met natvoer geef je namelijk meer vocht aan je hond, zodat de wateropname wordt verhoogd. Dit is goed voor de nieren en voor het verdunnen van de urine, waardoor de kans op blaasgruis afneemt.

Ook bij klachten van het maagdarmkanaal, zoals braken, kan het helpen om tijdelijk alleen blikvoer te geven. Het is vaak smakelijker en wat lichter verteerbaar voor de maag. Als je hond een voedselintolerantie heeft kan natvoer ook lekker zijn voor je hond, bijvoorbeeld de Royal Canin Hypoallergenic Hond – Blik.

Hier vind je ons complete assortiment dieet natvoer voor je hond. Overleg wel altijd met je dierenarts wat de juiste voeding is voor jouw hond, of neem contact op via dierenarts@medpets.nl.

Standaard natvoer voor honden

Er zijn heel veel verschillende soorten natvoer voor honden.

Natvoer is beschikbaar in pouches (maaltijdzakjes), kuipjes, blikken en worsten. Wat je kiest hangt af van de hoeveelheid natvoer die je hond per dag eet. Natvoer is gemiddeld 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Kies dus een verpakkingsgrootte die je hond in die tijd op kan eten.

Naast de verpakking zijn er ook verschillende samenstellingen.

De traditionele natvoedingen worden samengesteld met voorbewerkt vlees. Hier worden extra ingrediënten aan toegevoegd om er een volledige maaltijd van te maken. De meeste varianten zijn in maaltijdzakjes in de vorm van vleesstukjes in saus, als paté in een kuipje of als blikvoer. Zo heb je bijvoorbeeld de Royal Canin Mini Adult Wet – Hondenvoer en Hill’s Science Plan – Adult – Medium – Blik.

Als variant hierop zijn er de stoofpotjes, waarbij de verschillende ingrediënten nog goed zichtbaar zijn, zoals erwtjes en wortelen.

Er zijn tegenwoordig ook natvoedingen op basis van (gestoomd) vers vlees. Bij deze laatste variant moet je goed opletten of het gaat om ‘puur vlees’, of dat er een mineralenmix is toegevoegd om er een complete maaltijd van te maken. Renske Vers Vlees en Farm Food Fresh Menu – Rundvlees Compleet zijn voorbeelden van gestoomd vers vlees.

Dan is er ook nog onderscheid tussen de graanvrije, glutenvrije en biologische natvoedingen.

Natvoer voor pups

Pups hebben een andere voedingsbehoefte dan volwassen honden. Voor pups zijn er dus aparte natvoedingen beschikbaar. Deze zijn lichter verteerbaar en bevatten per volume meer calorieën en voedingsstoffen. Een pup heeft tenslotte een kleinere maag dan een volwassen hond. Zo hoeft je pup minder te eten en krijgt hij wel voldoende binnen om goed te kunnen groeien. Een voorbeeld van een puppy natvoer is bijvoorbeeld de Royal Canin Medium Puppy Wet.

Hier vind je ons volledige assortiment natvoer voor pups.

Natvoer voor de senior hond

Oudere honden kunnen problemen krijgen met eten. Dit kan bijvoorbeeld door minder sterke kauwspieren of door het ontbreken van gebitselementen. Omdat de voedingsstoffenbehoefte van een oudere hond verandert, is er speciaal natvoer voor de oudere hond.

Heb je een vraag over natvoer voor jouw hond? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl