Service
Winkelwagen
Menu

Duurzaam voor je dier

Het is tegenwoordig steeds belangrijker om duurzaam te leven en ons steentje bij te dragen aan het milieu. Maar wat betekent dat eigenlijk voor onze huisdieren? Ook zij hebben impact op het milieu en het is daarom belangrijk om ook bij hen na te denken over duurzaamheid. Kleine veranderingen rondom je huisdier kunnen al een groot effect hebben op het milieu. Door bijvoorbeeld te kiezen voor duurzame verpakkingen en speelgoed, draag je bij aan een duurzamere wereld voor zowel jezelf als je huisdier. In deze blog lees jij wat je kunt doen!

Voer

Kies bewuster het voer van jouw huisdier. Biologische producten in dierenvoeding zijn steeds populairder aan het worden. En dat is ook logisch. Biologische producten zijn verantwoorder. Kijk eens naar het merk Goood. Zij richten zich op natuurlijke, gezonde én milieuvriendelijke hondenvoeding. Sterker nog: ze verkopen ‘s werelds eerste klimaatneutrale hondenvoer! De ingrediënten worden op 100% natuurlijke en transparante manier verwerkt tot een gezonde, premium hondenvoeding. Voor biologisch kattenvoer kun je terecht bij Yarrah. Zij maken katten- en hondenvoer met 3 volle sterren van het Beter Leven Keurmerk.

Relevante producten

Verpakkingen

Een van de grootste ontwikkelingen voor duurzaamheid bij huisdieren is het gebruik van duurzame voedselverpakkingen. De voeding van onze huisdieren wordt vaak verpakt in plastic verpakkingen die niet altijd goed gerecycled worden. Gelukkig zijn er wel alternatieven die een stuk duurzamer zijn. Zo zijn er merken die verpakkingen aanbieden die biologisch afbreekbaar zijn en/of gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Een voorbeeld hiervan is Edgard & Cooper. De hondenbrokjes zitten in 100% biologisch afbreekbare zakken en ook de kuipjes en blikjes zijn super goed te recyclen.

Dagelijkse benodigdheden

Binnen de categorie dagelijkse benodigdheden zijn er verschillende merken die hard werken aan duurzamere productlijnen. Ga jij de benen strekken met jouw hond in een tuigje of band van de Hurtta Eco lijn? Of verwen jij jouw viervoeter liever met een BE-NORDIC knuffeltje waarmee Trixie projecten ondersteunt ten behoeve van de bescherming van het zeegebied? Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de ecologisch verantwoorde producten van BecoPets. De leuke voerbakken, speeltjes en poepzakjes zijn gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen en zijn ook nog eens verkrijgbaar in te gekke kleuren. Kleed de tuin aan met een LONA vogelhuisje, of hang een leuke kippenschommel gemaakt van gerecyclede flessen. Kortom, de duurzame opties in het assortiment van Medpets zijn groot. Voor ieder dier kun jij het verschil maken, dus waar wacht je nog op?