Service
Winkelwagen
Menu

Kauwspeelgoed voor honden

Kauwspeeltjes zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Dikwijls zijn kauwspeeltjes vormgegeven als kauwbot of kauwkluif. Is jouw viervoeter een echte kauwfanaat? In de categorie ‘Kauwspeelgoed’ vind je een groot scala kauwspeeltjes voor jouw harige vriend om naar hartenlust op te kauwen.

Meer informatie

1 - 24 van 46 Producten

Kauwbehoefte

Onze moderne hond stamt af van de wolf. Het gebit van deze wolf was zo sterk dat het botten kon versplinteren. Wist je dat botten zelfs onderdeel waren van zijn dieet? Onze trouwe viervoeter lijken steeds minder op de wolf, maar hun gebit is nagenoeg net zo sterk. Een gezond hondengebit is prima in staat om een geschikt hondenbot te versplinteren in kleine deeltjes. Het maagzuur van je hond maakt de kleine stukjes week, waardoor calcium en mineralen kunnen worden opgenomen.

Kauwen is gezond en werkt stimulerend voor jouw hond. Het kauwen zorgt ervoor dat de neurotransmitter (boodschapper van de hersenen) endorfine vrijkomt. Endorfine is een ‘geluksstofje’ wat door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Kauwen bezorgt jouw hond dus een fijn en behaaglijk gevoel!

Gezond gebit

Je hond wordt niet alleen gelukkig van kauwen; het draagt ook bij aan de gezondheid van zijn gebit! De hondenkluif of het hondenbot schraapt tijdens het kauwen langs de tanden en het tandvlees, waardoor de tanden worden gereinigd. Daarnaast ondersteunt de extra opname van calcium een sterk gebit. Zo kan de vorming van tandsteen en daarmee gepaarde tandvleesontstekingen of het verliezen van tanden worden voorkomen.

Kauwen voor puppy’s

Kauwspeelgoed kan een geweldige oplossing zijn voor jouw pup met doorkomende tandjes. Je zal snel doorhebben wanneer dit het geval is: je pup kan namelijk in je handen gaan bijten of zelfs in je meubels. Belangrijk is om je puppy gelijk te leren dat dit niet de bedoeling is. Bied daarom een alternatief aan. Geef je pup direct een kauwspeeltje als hij in jouw hand of meubelstuk bijt. Zo leert je kleine viervoeter dat hij alléén hierin mag bijten.

Goede kauwspeeltjes

Bijna alle speeltjes voor honden kunnen dienen als kauwspeeltje. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je elk speeltje als kauwspeelgoed kan gebruiken. Kies liever een kauwspeeltje dat speciaal daarvoor ontwikkeld is. Houd er rekening mee dat het speelgoed zacht genoeg is om op te kauwen, maar ook stevig genoeg om niet in te kleine stukjes te breken. Scherpe stukjes of splinters kunnen de maagwand of darmen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat het bot groot genoeg is voor jouw viervoeter. De regel voor kauwbotten en -kluiven is dan ook: beter te groot dan te klein! Houd altijd een oogje in het zeil wanneer jouw hond met kauwspeelgoed speelt.

Bijzondere kauwspeeltjes

Voorbeelden van goed kauwspeelgoed zijn speeltjes die gemaakt zijn van nylon of hard rubber. Hondenbotten gemaakt van nylon materiaal kunnen niet op, waardoor je hond er langere tijd plezier van heeft. Nylabone is een zo’n merk dat hondenkluiven maakt van hoogwaardig, duurzaam nylon. KONG staat bekend om haar populaire, extra sterke, rubberen kauwspeeltjes. Fanatieke kauwers kunnen hun hart onder andere ophalen aan de KONG Extreme Goodie Bone. Bij Medpets vind je voor iedere hond wat wils!