Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Afghaanse Windhond

De Afghaanse Windhond is een zeer elegante hond. Het ras is hooghartig en eigenzinnig. Deze langharige, supersnelle middelgrote hond is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten. De Afghaanse Windhond is kalm, arrogant en erg aan de baas gehecht. Zijn lange vacht vraagt regelmatig onderhoud.

afghaanse windhond

Kenmerken

Afkomst: Afghanistan
Andere rasnamen: Tazi, Afghaan, Balkh Windhond, Barukzy, Baluchi, Kaboul Windhond, Afghaanse Windhond
Lichaam: Lange, stevige hals. Diepe borst. Goed uitkomende ribben.
Gewicht: 23 - 28 kg
Schofthoogte: 63 - 74 cm
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie (HD), erfelijke oogaandoeningen

Kleur

De Afghaanse Windhond heeft een erg lange vacht, die fijn van structuur is. Op het gezicht is het haar kort. Alle kleuren zijn toegestaan maar de meest voorkomende kleuren zijn rood tot alle tinten beige, vaak met een donker masker.

De verzorging

Het verzorgen van de vacht vraagt de nodige aandacht. De vacht moet dagelijks geborsteld worden. Daarnaast wekelijks de vacht grondig uitkammen. Dit kun je het best doen door de vacht plukje voor plukje tot de huid uit te kammen, zodat er geen klitten blijven zitten. Wassen liefst alleen als de vacht vies is. De frequentie van wassen kan dus erg variëren van wekelijks tot maandelijks. Gebruik altijd een geschikte hondenshampoo, in dit geval eentje die minder kans geeft op klitten.

De Afghaanse windhond heeft veel beweging nodig. Ze moeten dagelijks los kunnen lopen en rennen om de energie kwijt te raken.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Lange, stevige hals. Diepe borst. Goed uitkomende ribben. Platte, gespierde rug, iets schuin aflopend naar de heup. Uitgesproken, tamelijk ver uit elkaar staande heupbeenderen.

Aanpak op de training

Afghaanse Windhonden zijn geen honden voor onervaren mensen. Door hun onafhankelijk karakter zijn Afghaanse Windhonden moeilijk op te voeden en zullen ze nooit perfect luisteren. Je kunt een Afghaanse windhond het beste trainen op een positieve manier.

Hondensporten

Er zijn verschillende soorten sporten voor Afghanen; Windhondrennen, coursings of jachttrainingen.

Afghaanse Windhonden zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een grote hond zoeken
  • Veel tijd hebben om de hond goed te verzorgen. Met name vachtverzorging.
  • De hond veel beweging kunnen geven.
  • Consequent zijn tegen de hond en rust en geduld hebben om de hond positief te trainen.
  • Actief lange wandelingen willen maken