Service
Winkelwagen
Menu

Chihuahua

De Chihuahua is een compact en harmonieus gebouwde, energieke en snelle hond. Fijngevoelig van aard, nieuwsgierig, waakzaam en levendig. Zijn toewijding en genegenheid voor zijn ”baas” maken dat dit hondje zo opmerkelijk moedig is. Enkele belangrijke kenmerken zijn: de juiste verhoudingen van lichaamshoogte en lichaamslengte, een recht en vlakliggende rug, middelmatige beenlengte, krachtig gangwerk, een hoog gedragen staart en een levendige, onbevreesde uitdrukking. De hier genoemde punten bepalen het algemene beeld van de Chihuahua.

Chihuahua

Kenmerken

Afkomst: Mexico
Andere rasnamen: Pelo Corto, Pelo Largo
Lichaam: Cilindervormig, compact
Gewicht: 500 en 2500 gram
Schofthoogte: 14 tot 20 cm
Veel voorkomende symptomen: Zwakke tanden

Kleur

Er zijn langharige en kortharige Chihuahua’s. Ze kunnen onder andere zwart, wit, blauw, rood of graankleurig zijn, met of zonder donkere en witte aftekeningen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Cilindervormig, compact, lichaamslengte langer dan de schofthoogte. Ronde, goed geproportioneerde hals. Smalle schouders. Gespierde achterhand.

Gemiddeld gewicht

De Chihuahua is het kleinste hondje ter wereld en zijn gewicht ligt tussen de 500 en 2500 gram.

Aanpak op de training

Omdat dit kleine hondje vrij weinig schade kan aanrichten, wordt hij over het algemeen niet of bijna niet opgevoed. Dit is jammer, want Chihuahua is een leergierige leerling. Chihuahua’s zijn sociale dieren en samenleven met honden en katten verloopt in de regel dan ook probleemloos. vergeet niet dat een Chihuahua zo klein is dat hij gemakkelijk door grotere honden onder de voet kan worden gelopen. Dit ras is niet geschikt voor een gezien met jonge kinderen die het hondje als speelgoed zullen zien.

Veel voorkomende symptomen

  • Het zwakke punt van Chihuahua’s is het gebit. De tanden zitten snel vol tandaanslag, waardoor zijn adem niet aangenaam gaat ruiken. Ook de vorming van abcessen wordt bevorderd door deze tandaanslag.
  • Ook de ogen zijn erg gevoelig voor verdroging van het hoornvlies en voor glaucoom of groene staar.

Hondensporten

Hondenshows.

Chihuahua’s zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Die niet zoveel ruimte hebben in huis
  • Geen groot budget hebben om uit te geven aan een hond.
  • Geen gezin hebben met kleine kinderen

Producten voor Chihuahua's