Service
Winkelwagen
Menu

Alaska Malamute

De Alaska Malamute is van origine een poolhond. Dit hondenras kan zich perfect aanpassen aan de meest barre klimaatomstandigheden. De Alaska Malamute heeft zijn naam te danken van de Mahlemuts, een stam uit Alaska. Deze hond wordt in Alaska bij de Mahlemuts ingezet om slede te trekken, omdat deze hond bekend staat om zijn kracht en uithoudingsvermogen. Deze eigenzinnige hond heeft een consequente opvoeding en socialisatie nodig, waardoor het een minder geschikte hond is voor beginnende hondenliefhebbers.

Alaska-Malamute

Kenmerken

Afkomst: Alaska
Andere rasnamen: onbekend
Lichaam: Krachtig en sportief lichaam met een zeer goed uithoudingsvermogen
Gewicht: tussen de 34 en 39 kg
Schofthoogte: Reuen: +/- 63,5 cm en teven: +/- 58,5 cm
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie (HD), Grauwe Staar en Schildklierafwijkingen

Kleur

De vachtkleur van een Alaska Malamute kan verschillen. De kleuren variëren van verschillende grijs- en wittinten, sable en wit, zwart en wit, seal en wit, rood en wit tot effen wit. Deze vachtkleuren gaan vaak samen met witte markeren op de buik en deels op de benen van de hond. De tekeningen op het gezicht zijn typisch voor het hondenras. Daarnaast herken je de Alaska Malamute aan de kap op de schedel, het gezicht helemaal wit of getekent met een streep of een soort masker, begrensd door de ogen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Krachtig en sportief lichaam met een zeer goed uithoudingsvermogen. De Alaska Malamute heeft een vacht die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig borstelen is voldoende. In periode van rui wordt wel aangeraden dit vaker te doen. Het hondenras heeft een middellange vacht, met een dikke en grove bovenvacht. Deze hond heeft een wollige 2,5 tot 5 cm lange ondervacht.

Aanpak op de training

Een Alaska Malamute heeft een consequente aanpak nodig op de training. Hierbij is het belangrijk om dit niet met de harde hand te doen. Naar andere honden kan dit hondenras aardig onverdraagzaam zijn. Dit maakt de Alaska Malamute dan ook minder geschikt voor de beginnende hondenliefhebber.

Hondensporten

Een hondensport beoefenen met een Alaska Malamute is zeker mogelijk. Deze actieve hond heeft namelijk veel beweging nodig. Als de Alaska Malamute te weinig beweging krijgt, kan dit voor sloop- en huilgedrag zorgen. Tijdens hondensporten met andere honden is het wel belangrijk dat deze hond door hun enorme jachtinstinct en onverdraagzaamheid naar andere honden minder snel los kan lopen. Een goede opvoeding is bij deze hond dan ook een vereiste.

Alaska Malamute is geschikt voor eigenaren die:

  • Een grote hond zoeken
  • Ervaring hebben met het consequent opvoeden van honden
  • Tijd hebben voor (sportieve) activiteiten
  • Het niet erg vinden om veel aan de vachtverzorging te doen
  • Actief lange wandelingen willen maken