Service
Winkelwagen
Menu

Border Collie

De Border Collie staat wereldwijd bekend om zijn enorme intelligentie en ‘will-to-please’ een Border collie moet tonen dat hij gemakkelijk in staat is om lang achter elkaar actief te zijn. De Border Collie dient uithoudingsvermogen te hebben en snel te zijn. Het lichaam moet niet zo lang zijn met goed gebogen ribben en een diepe en redelijk brede borstkas. De achterhand is breed en gespierd, waarbij het kruis vloeiend verloopt richting staartwortel. Krachtige sprong, en tamelijk laag geplaatst. Verder heeft de Border Collie een krachtige hals die iets breder word naar de schouders toe.

Border Collie

Kenmerken

Afkomst: Engeland - Groot-Brittannië
Andere rasnamen: /
Lichaam: Compact, waardig zonder zwaar te zijn.
Gewicht: 15 - 20 kg
Schofthoogte: Reuen: 50-55 cm. Teven: 47-52 cm.
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED) Collie Eye Anomaly (Afwijking aan het oog)

Kleur

De Border Collie heeft een halflange, glanzende vacht met dik onderhaar. Alle kleuren zijn toegestaan, maar wit mag nooit overheersen. Een zwart-witte vacht komt het meeste voor.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Compact, waardig zonder zwaar te zijn. Vrij lange hals met lichte keelhuid. Brede en diepe borst.

Aanpak op de training

De Border Collie is echt een hond waar een baas mee op training moet gaan. Zo voorkom je dat de hond zich gaat vervelen, voed je de hond op en de hond vind het nog leuk ook. Border Collies zijn zeer snelle leerlingen en willen graag werken voor hun baas. Ze pikken erg snel nieuwe commando’s op en verreweg de meeste Border Collies hebben een natuurlijke aanleg voor het drijven van vee. Een training moet dus niet zo moeilijk gaan als de Border Collie maar veel aandacht krijgt en de beweging die hij nodig heeft. De Border Collie is ook een echte perfectionist en wil het liefst iedere dag voor zijn baas werken.

Hondensporten

De Border Collie is natuurlijk geschikt voor het schapen drijven, maar ook voor: Behendigheid, Flyball en Gehoorzaamheid (Dit alles kunnen ze op topniveau).

Border Collie zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Graag met een hond verder willen komen in de hondensport
  • Vaak bezig zijn met hun hond
  • Niet kunnen stilzitten en veel wandelen

Producten voor Border Collies