Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Leonberger

De Leonberger is grote, sluikharige en vriendelijke hond. Deze hond heeft buiten een mooie dikke vacht ook een ‘dikke huid’. Dit is goed terug te zien in de omgang van de Leonberger met kinderen. Door zijn levendige temperament en speelse aard geniet deze hond met volle teugen van het spelen met kinderen. Door zijn goedmoedige en open karakter is de Leonberger dan ook een ideale gezinshond!

Leonberger

Kenmerken

Afkomst: Duitsland
Andere rasnamen: Rasgroep 2, ‘Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden’.
Lichaam: Grote en imposante hond
Gewicht: Reuen: 75 kg Teven: 60 kg
Schofthoogte: Reuen: 75 - 80 cm Teven: 65 - 75 cm
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie, Enostosis Leonberger, Polyneuropathie, Elleboogdysplasie

Kleur

Op het zwarte ‘masker’ van de Leonberger na, kan de hond in verschillende kleuren voorkomen. De kleuren kunnen verschillen van geel, rood tot roodbruin en zandkleuren. De punten van het haar mogen voor de ras standaard zwart zijn. Een kleine witte vlek of streep op de borst is volgens deze ras standaard ook toegestaan.

Uiterlijke Kenmerken

Lichaam

De Leonberger is met zijn schofthoogte tot 80 centimeter een grote en imposante hond. Door het gespierde gestalte, de zelfbewuste loopwijze en de harmonische lichaamsbouw is de Leonberger een elegante rashond. De mannetjes Leonberger wordt vaak vergeleken met een leeuw. Dit komt door de lange vacht van de hond en de manen aan de borst en de hals. De staart van de Leonberger is pluizig, net als de voor- en achterpoten.

Aanpak op training

Vanwege de grootte van de hond, is het belangrijk dat deze veel beweging krijgt. Het is dus belangrijk dat de eigenaar van een Leonberger voldoende tijd heeft voor deze dieren. Daarnaast is het voor een Leonberger erg belangrijk dat er veel tijd met de familie wordt doorgebracht. Hoe meer tijd hij of zij met de familie doorbrengt, hoe gelukkiger de hond zal zijn!
Leonbergers zijn relatief gemakkelijk op te voeden. Door zijn leergierige aard, intelligentie , goed begrip en zijn gewilligheid om zich onderschikt te gedragen, zijn de honden goed in staat om te leren. Wanneer de hond nog een pup is, is het belangrijk om de makkelijkste commando’s direct aan te leren. De eigenaar van de hond moet hierbij rustig en aardig, maar toch consequent zijn.

 

Hondensporten

Door het hoge energiegehalte van de Leonberger is deze uitermate geschikt om veel te beweging. De hond houdt er van om lekker te spelen en te ravotten in de tuin, maar ook om lange stukken te lopen en te rennen!

Newfoundlanders zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Op zoek zijn naar een grote hond
  • Op zoek zijn naar een zachtaardige en vriendelijke hond
  • Een echte gezinshond zoeken
  • Lange stukken willen lopen met hun hond
  • Op zoek zijn naar een waakhond
  • Geen problemen hebben met haaruitval