Service
Winkelwagen
Menu

Siberian Husky

De Siberian Husky is een zeer intelligente en soms koppige hond. Ze staan vooral bekend als sledehond. Dit ras zal niet extreem waken, ze zullen eerder de nieuweling begroeten. De husky heeft een opvallend wolfachtig-gehuil en houdt er van bezig te zijn in de tuin, maar ook achter kleine dieren te gaan. Hierom is het verstandig jouw husky aangelijnd te houden.

Siberian Husky

Kenmerken

Afkomst: Siberië
Andere rasnamen: Siberische husky
Lichaam: Rechte rug, rechtopstaande nek en een gespierd lichaam
Gewicht: 20 - 35 kg
Schofthoogte: 50 - 60 cm
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie

Kleur

De kleur van de vacht van de Siberische Husky is verschillend. De hond kan geheel wit of zwart zijn, maar ook een combinatie daarvan. Zelfs de rode, minder bekende, kleur komt voor.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Husky’s hebben een rechte rug, rechtopstaande nek en een gespierd lichaam. De driehoekige oren staan rechtop en openstaand. Opvallend zijn de blauwe ogen, maar deze kunnen ook bruin zijn of zelfs van beide één.

Aanpak op de training

Dit hondenras is fysiek sterk en is vastberaden in wat hij doet. Het is belangrijk veel te trainen en tijd door te brengen met jouw husky. Begin op tijd met gehoorzaamheidstraining en geef niet op. Een husky kan soms erg koppig zijn, maar met geduld en een consequente aanpak is het een vriend voor het leven.

Veel voorkomende symptomen

Gezondheidsproblemen die veel voorkomen bij husky’s zijn Heupdysplasie (verkeerd gevormde heup) en oogproblemen. Let op dat een Siberische husky niet goed tegen de warmte kan, dus probeer op die zomerse dagen in de vroege uren te werken met de hond.

Hondensporten

Echte hondensporten voor de husky zijn een slee en skiërs voorttrekken. Dit ras is graag actief bezig en vindt het dan ook leuk om samen te gaan hardlopen. Zorg dat de husky zijn energie ook echt kwijt kan, anders doet hij dit op zijn eigen manier.

Siberian Husky’s zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Samen met de hond actief bezig willen zijn
  • Eventueel een andere hond in huis hebben
  • Consequent zijn in de opvoeding
  • Géén hond willen specifiek voor het waken (van bv. een erf)