Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Labrador Retriever

Deze Labrador jachthond vindt het prachtig om aangeschoten watervogels te apporteren. Het is een echte zwemmer, apporteert graag en wil zijn intelligentie inzetten om mensen te plezieren. De Labrador heeft een grote wil om zijn eigenaar te verblijden.

Labrador Retriever

Kenmerken

Afkomst: Canadese eiland Newfoundland
Andere rasnamen: Labrador St. John's Dog
Lichaam: Krachtig. Ronde lichaamsvormen
Gewicht: 25 tot 30 kg
Schofthoogte: Reu: 56 tot 57 cm. Teef: 54 tot 56 cm
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie (HD)

Kleur

Volledig geel, zwart of kastanjebruin (lever/ chocoladekleur). Het geel gaat van licht roomkleurig tot rossig (vos). Een kleine witte vlek op de borst is toegestaan in de raslijn.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Krachtig. Ronde lichaamsvormen. Krachtige, droog hals. Brede, diepe borst met goed gewelfde ribben. Lendenen kort, breed en sterk.

Gemiddeld gewicht

Het gemiddelde gewicht van de hond ligt tussen de 25 tot 30 kg.

Schofthoogte

Reu: 56 tot 57 cm. Teef: 54 tot 56 cm.

Aanpak op de training

De training van een Labrador Retriever is niet bijzonder ingewikkeld. De leergierige viervoeter heeft namelijk een enorme behoefte om het mensen naar de zin te maken. Dus ook al wordt de Labrador Retriever ingezet als jachthond, zijn lieve karakter maakt hem bijvoorbeeld ongeschikt als waakhond; hij is vriendelijk tegen vreemden en laat zich met een beetje apporteren eenvoudig afleiden. Tegelijkertijd kan hij ook eigenwijs en onstuimig zijn. Des te meer reden om genoeg aandacht aan de opvoeding van je Labrador Retriever te geven, en zo te zorgen voor een goede relatie met je hond. Kun je toch wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding van je Labrador Retriever?

Veel voorkomende symptomen

  • Heupdysplasie (HD)

Hondensporten

De Labrador Retriever is zeer geschikt voor de jacht sporten. Hij is zeer actief en bewegelijk waardoor dit uitstekend dient voor de jacht. Ook kunnen sporten zoals doggy diving worden toegepast met een Labrador vanwege zijn enthousiasme voor water.

Labrador Retriever geschikt voor eigenaren die:

  • Grote hond zoeken
  • Vriendelijke hond zoeken
  • Jonge kinderen hebben
  • Jachtsporten willen uitoefenen
  • Actief lange wandelingen willen maken