Service
Winkelwagen
Menu

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een echte gezelschapshond en wil graag bij een familie horen. Door de korte snuit heeft de bulldog het snel warm en kan dan zijn warmte niet altijd even snel kwijt. Ze kunnen erg onstuimig zijn maar vaak ook heel lief en aanhankelijk, ze zijn ongeveer 25 tot 35 cm hoog.

Franse Bulldog

Kenmerken

Afkomst: Frankrijk
Andere rasnamen: Franse Bull
Lichaam: Gedrongen, zeer gespierd.
Gewicht: 8 tot 14 kg
Schofthoogte: 25 tot 35 cm
Veel voorkomende symptomen: Luchtweg problemen vanwege korte snuit

Kleur

De vacht bestaat uit dicht aan een liggend, glanzend kort haar. De Franse Bulldog komt voor in gestroomd, wit met getoomde vlekken en fawn.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Gedrongen, zeer gespierd. Bovenlijn komt geleidelijk omhoog tot ter hoogte van de lendenen. Korte hals zonder keelhuid. Cilindervormige borst. Ton vormige ribben. Brede rug. Korte lendenen. Opgetrokken buiklijn.

Aanpak op de training

Franse Bulldoggen leren snel omdat ze best slim zijn. Maar kunnen met hun kop de baas soms op het verkeerde been zetten, het is dus belangrijk consequent te handelen bij het trainen van de hond. Een training met veel beloning en vrolijkheid werkt vaak het beste voor deze hond, snacks zijn niet altijd de beste beloning voor deze hond. Ze zijn ook dol op aandacht. Bij warm weer is het vaak het beste rustig aan te doen tijdens de training vanwege hun korte snuit. De honden zijn op de training ook erg gevoelig voor de stem baas en ook voor de stemming er om heen.

 

Hondensporten

Behendigheid en flyball kan maar is meestal wel wat zwaar voor de Franse Bulldog vanwege de hoge sprongen die de hond moet maken, dit is dan ook niet al te goed voor de rug. Maar het zijn zeer goede showhonden.

Franse Bulldoggen zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een kleine maar trouwe viervoeter zoeken
  • Veel tijd hebben en aandacht hebben voor hun hond
  • De hond ook graag mee op pad nemen