Service
Winkelwagen
Menu

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is een gladharige, forse hond en staat vrij laag op zijn benen. Het is een brede en krachtige hond maar hij is wel erg gedrongen. Het is een ongecompliceerde hond die graag in de buurt is van zijn gezin.

Engelse Bulldog

Kenmerken

Afkomst: Engeland, Groot-Brittannië
Andere rasnamen: Engelse Bulldog
Lichaam: Kort, goed gebouwd. Zeer forse hals met keelhuid.
Gewicht: 22 tot 25 kg
Schofthoogte: Er is geen vast gelegde schofthoogte voor de Engelse Bulldog.
Veel voorkomende symptomen: Luchtweg problemen (Vanwege korte snuit) Cataract (Staar)

Kleur

De vacht van de Engelse Bulldog is kortharig en komt voor in de kleuren: beige, roodbruin en gestroomd (met of zonder zwart masker), wit (met veel donker pigment op snuit en ogen) en witgevlekt. De kleuren zwart, leverkleurig, en black and tan zijn niet toegestaan.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Kort, goed gebouwd. Zeer forse hals met keelhuid. Brede, schuine schouders. Stevige, ronde borstkas. Gewelfde ribben. Roach-back (karperrug). De achterhand is hoog en stevig. De buik is opgetrokken.

Aanpak op de training

De Engelse Bulldog is geen moeilijke hond om te trainen, een positieve training met vrolijke beloningen doet het altijd goed. Ze zijn wel gevoelig voor de stem (en stemmingen) van de baas en reageren daar dus ook op ze doen vaak al een hoop bij een vriendelijk en rustig verzoek van de baas. Het ras mag niet te hard aangepakt worden maar de hond mag ook geen misbruik maken van de baas dus consequent blijven is belangrijk. Een rustige training is voldoende teveel rennen houd de Engelse Bulldog niet van en doet dit dus ook niet zo snel (Al doen ze voor eten een hoop).

 

Hondensporten

Behendigheid, flyball en gehoorzaamheid kunnen gedaan worden met de Engelse Bulldog alleen of de Bulldog het zelf ook zo leuk vind is maar de vraag, ze zijn namelijk niet zo heel sportief.

Engelse Bulldoggen zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Zelf niet zo sportief zijn en niet graag lang wandelen
  • Een kleine maar krachtige hond zoeken
  • Een hond zoeken met weinig vachtverzorging.